Оранжев код за опасни жеги в Русе

0
Термометърът достига 40 градуса във вторник
Термометърът достига 40 градуса във вторник

Термометърът достига 40 градуса във вторник

Предстои поредна гореща вълна в страната, като температурите ще достигнат до 40 градуса по Целзий в някои райони. През нощта времето ще остане ясно и почти тихо, като в Източна България ще има слаб вятър от юг-югоизток. Утре се очаква слънчево и горещо време с незначителна купеста облачност следобед. Вятърът ще бъде слаб, но в източните райони може да достигне до умерен, като ще духа предимно от изток.

Максималните температури в страната ще варират между 35 и 40 градуса. В Русе термометрите ще достигнат 40 градуса. НИМХ издаде оранжев код за областта за опасно време на 13 август, вторник.

Прогноза за планините

За любителите на планините, денят ще предложи слънчево време, което следобед ще бъде придружено от незначителна купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен и ще духа от североизток. На височина 1200 метра максималните температури ще достигнат около 33 градуса, докато на 2000 метра ще бъдат около 25 градуса. Това прави деня подходящ за планински разходки, макар и да се препоръчва избягването на дълги преходи в най-горещите часове на деня.

Прогноза за Черноморието

По Черноморието времето също ще бъде слънчево, с до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 34 градуса, което прави деня перфектен за плаж. Температурата на морската вода ще се задържи приятна – между 27 и 28 градуса, а вълнението на морето ще бъде около 2 бала, което създава добри условия за къпане и водни спортове.

Дългосрочна прогноза

През следващия седемдневен период, от 12 до 18 август, времето в България ще остане предимно сухо и много горещо. В някои дни температурите ще се доближат до 40 градуса, което ще наложи вземането на предпазни мерки за избягване на топлинни удари и дехидратация. Дъждовете ще бъдат локални и с малка вероятност, като по-големи шансове за валежи се очакват от сряда нататък.

Препоръчва се на гражданите да се предпазват от прекомерно излагане на слънце, особено в обедните часове, и да консумират достатъчно течности, за да избегнат здравословни проблеми, свързани с високите температури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари