„Оракулът на земетресенията“ прогнозира трус в Мраморно море

0
Франк Хугербетс предупреждава за възможно земетресение на 18-19 август
Франк Хугербетс предупреждава за възможно земетресение на 18-19 август Снимка: YouTube

Франк Хугербетс предупреждава за възможно земетресение на 18-19 август

Франк Хугербетс, самопровъзгласен за „оракул на земетресенията“, отново привлече вниманието на световните медии със своите прогнози за земетресения, този път насочени към Мраморно море. Астрономът, който често споделя своите „изчисления“ в социалните мрежи и на своя канал в YouTube, твърди, че Луната, Слънцето и планетите имат значителен ефект върху сеизмичната активност на Земята. Според неговите думи, повишената активност в планетарната геометрия може да доведе до катастрофални земетресения в различни части на света.

Прогнозите на Хугербетс предизвикват както вълнение, така и тревога сред хората, особено в сеизмично активните зони. Той твърди, че е разработил специален софтуер, който му позволява да прави своите предсказания. Макар и от научната общност често да бъде наричан шарлатанин, астрономът продължава да печели подкрепа от своите последователи, особено след няколко прогнози, които се сбъднаха, включително земетресението в Турция на 6 февруари 2023 година.

В последната си публикация в социалните мрежи Хугербетс посочва конкретни дати за евентуално голямо земетресение в региона на Мраморно море. Според него между 18 и 19 август трябва да се очаква сериозна сеизмична активност, която може да засегне райони като Крит, Додеканезките острови и Егейско море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари