Опасността от пожари в цялата страна е изключително висока

0
Най-силно застрашени са районите в Северна България, обхващащи територията от Видин до Русе
Най-силно застрашени са районите в Северна България, обхващащи територията от Видин до Русе

Най-силно застрашени са районите в Северна България, обхващащи територията от Видин до Русе

В България е обявен жълт код за опасно високи температури, което води до особено голяма опасност от пожари в цялата страна.

Най-силно застрашени са районите в Северна България, обхващащи територията от Видин до Русе, както и Горнотракийската низина, Странджа, Сакар, Източните Родопи и долината на река Струма.

Особено тревожна е ситуацията в Югозападна България, където огромен пожар в Република Северна Македония заплашва да се разпространи на територията на България в района на Симитли. Пожарът гори по западните склонове на връх Кадиица, а в близост до огнището се намират селата Сухострел и Тросково. Екипи от Югозападното държавно предприятие са разположени по границата, готови да реагират в случай на нужда.

Властите призовават гражданите да бъдат особено внимателни и да спазват основните правила за безопасност при висок риск от пожари. Забранява се изхвърлянето на неизгасени кибритени клечки и фасове в горими зони, както и паленето на огън в гората и на разстояние до 100 метра от нея. Паленето на огън при силен вятър също е забранено, за да се избегне разпространение на искри и горящи частици. При възникване на пожар е важно да се оцени бързо обстановката и да се потърси безопасен път за напускане на района, като задължително се информират властите на телефон 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари