Опасно горещо в Русе

0
НИМХ издаде оранжев код за 14 август
НИМХ издаде оранжев код за 14 август

НИМХ издаде оранжев код за 14 август

Днес и утре почти цялата страна ще бъде в горещ капан като на места температурите могат да достигнат и дори да надхвърлят 40 градуса по Целзий. 38 градуса се очакват в Русе в днешния ден. Градът остава под оранжев код за опасно горещо време. Жителите на града да избягват престоя на открито след 11:00 часа, съветват здравните власти.

В началото на седмицата в крайдунавския град бяха отбелязани температурни рекорди. На 13-и август термометър показа 38,7 градуса. Русе бе най-горещият град в страната на 12 август, когато бяха измерени рекордните за този ден 39,2 градуса на сянка.

"Високите температури остават до края на седмицата, но с тенденция да се понижават постепенно. Това обаче не намалява опасността от пожари, тъй като силният вятър, който ще духа през цялата седмица, създава допълнителни рискове“, каза синоптикът от НИМХ Мартин Славчев.

Прогнозата за времето в следващите дни остава непроменена, като не се очаква значително понижение на температурите. Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев. Според него до 25 август не се предвиждат съществени атмосферни промени, въпреки че около 20-и август може да се наблюдава леко атмосферно смущение.

Необичайно топла остава морската вода - 26°- 28°, доволни са летуващите по българското Черноморие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари