Опашки от коли на Дунав мост от румънска страна

1
В по-натоварени часове чакането за преминаването на съоръжението стига до 30-40 минути
В по-натоварени часове чакането за преминаването на съоръжението стига до 30-40 минути

В по-натоварени часове чакането за преминаването на съоръжението стига до 30-40 минути

Нормален е трафикът в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе, информира репортер на БТА. От българската страна днес преди и около обед не се наблюдават опашки от превозни средства.

От граничния пункт уточняват, че колите изчакват до пет минути, за да преминат моста, а в някои по-натоварени часове чакането може да достигне 30-40 минути. Средно около 3000 леки автомобила преминават през моста в посока Румъния за денонощие, докато броят на колите, влизащи в България, е около 4000. Тази диспропорция води до опашки от автомобили от румънска страна.

„Това се дължи най-вече и на завръщащите се у нас хора, които работят в Западна Европа,“ коментира областният управител на Русе Драгомир Драганов, който днес беше на проверка на граничния пункт.

На 10 юли започна основният ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение, припомня БТА. Поради тази причина в естакадната част на моста е поставен светофар, а движението в 200-метров участък се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

През последното денонощие през съоръжението са преминали общо 1850 товарни автомобила, от които 632 са влезли в България, а 1218 са излезли от страната. Областният управител Драганов отбеляза, че е необходимо да се синхронизират режимите на спиране на тировете с румънските власти, тъй като в момента съществува разминаване в часовите интервали. „При нас те се спират от 13:00 до 21:00 часа, а от румънската страна - от 11:00 до 19:00 часа. В този промеждутък от два часа се получава задръстване,“ обясни Драганов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ХАХХА
    сигурно ръмънците са виновни!!!! НАЛИ????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари