Огромно задръстване на Дунав мост изнерви пътници и шофьори

0
Автомобилите са блокирани в трафика
Автомобилите са блокирани в трафика Снимка: Facebook

Автомобилите са блокирани в трафика

Километрични опашки и огромни задръствания на Дунав мост. Изнервени пътници и шофьори споделиха снимки в социалните мрежи, изразявайки за пореден път негодувание и разочарование от ситуацията.

"Винаги по това време. И винаги виним румънците, а те грам вина нямат. Русенци заложници на безхаберието на управляващите", гласят част от коментарите.

Интензивен трафик от леки и товарни автомобили се наблюдава в района на ГКПП „Дунав мост“ още от обедните часове при Русе. Колоната от камиони, които чакат да преминат в Румъния, достигна приблизително един километър, простирайки се от кръговото кръстовище при „Дунав мост“ до Свободна зона Русе. Няколко товарни автомобила стояха натрупани и в началото на булевард „България“, като по-голямата част изчакват в буферния паркинг.

Снимка: Facebook

В късния следобед движението е станало още по-натоварено, а изчакването - продължително, споделиха възмутени пътници. Колите минават през заобиколни маршрути през Червена вода и Николово. А опашката по булевард "България" стига до моста преди квартал "Чародейка".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Весо
    Пуснете всички трасета да работят не половината
  • 2
    11
    Попа
    Отдавна трябваше да се построи още един мост до гр.Русе. Единият за вход за България, а другият да бъде за изход. Правителствата са не вземат това кардинално решение за засиления трафик за Европа. Китайците по време на Ковида, построиха болница за две седмици и заработи. Тук в България всички работи се проточват,защото не могат да се разберат , кой колко пари да открадне.
  • 14
    10
    Онзи
    За тези тапи има няколко причини ,но две са основните - ремонтът ,който пона на моста и самите румънски туристи . Помните ли онази задача по математика с басеина ? Ако се пълни от 5 тръби а се изпразва от една ,за колко време ще се напълни и за ,колко време ще се изпразни? Не може цяла Румъния да тръгне да почива в България и да минава само и единствено през Дунав мост -Русе ,защото той е най близо до морето ! При това положение няма ,как да не стават километрични задръствания . Защо това стадо не ползва ГКПП - Дуранкулак ,Силистра , Свищов -Зимнич , Оряхово - Бекет и другият мост Видин -Калафат ? Предпочитат да стоят с часове тук при Русе ,но да не се приберат в държавата си през друго място . Не вярвам всички почиващи да са само от Букурещ . А за карането им по нашите пътища ,думите не стигат да се опише тази тяхна простотия .С много малко изключения ,някой о тях кара възрастна 'Дачия " .Повечетео са с нови автомобили . Даже и да не искат те са оборудвани с навигация .Трябва да си кръгъл идиот ,че да объркаш пътя от Русе до Варна! Обаче хората карат в "пакет " и ако някой се "вклини " между тях и задният не вижда повече румъснкият номер пред себе си "шоуто " почва - изпреварвания на забранени и невъзможни места .
  • 15
    9
    Зевзек
    Не е прост Пенчо! Избра си локация безпроблемна откъм придвижване. Избра си и наивни избиратели дет да им го набива 2 мандата, хак ви е! Той млад... той сериозен семеен...той ще ни оправи... Ха сега разтваряйте бузки и не мрънкайте ;)
  • -15
    8
    456
    Винаги сте тъпаци и боклуци за да пътувате със сухоземен транспорт селяни
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари