Ограничение от 50 км/ч по пътя Русе - Велико Търново

4
Ограничението е заради ремонтни дейности в отсечката между Полски Тръмбеш и Поликраище
Ограничението е заради ремонтни дейности в отсечката между Полски Тръмбеш и Поликраище Снимка: Dunavmost

Ограничението е заради ремонтни дейности в отсечката между Полски Тръмбеш и Поликраище

От 22 юли въведоха нова организация на движение в участък с дължина 25 километра по път I-5 Русе - Велико Търново, в отсечката между Полски Тръмбеш и Поликраище. Това се налага заради текущите ремонтни дейности на пътната отсечка. Движението по първокласния път ще се осъществява поетапно в една лента и ще бъде регулирано чрез светофарна уредба и сигналисти. Максималната разрешена скорост за преминаване ще бъде ограничена на 50 км/ч.

Ремонтните дейности целят възстановяване и подобряване на транспортните качества и носимоспособността на пътната настилка. Ще бъде подобрено отводняването, ще се монтират нови мантинели и пътни знаци, а също така ще се положи нова хоризонтална маркировка.

Предвижда се ремонтът да приключи до края на октомври 2025 година. Строително-монтажните работи ще се изпълняват от „Пътни строежи - Велико Търново“ ЕАД по договор за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа в Област Велико Търново. Стойността на проекта е 35,8 милиона лева с ДДС.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да спазват въведените ограничения и поставената пътна сигнализация, както и да шофират внимателно, спазвайки необходимата дистанция. Препоръчва се движението със съобразена скорост и избягване на рискови изпреварвания, за да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Даниела
    До октомври 2025г.
  • 2
    9
    Кичка Бодурова
    Направо го затваряйте този път. Няма път, няма проблем.
  • 0
    8
    Веселин Маринов
    Аз като родом от тоя край, от Полски Тръмбеш, напълно защитавам строителите за ремонта и тяхната сигурност с ограничаване на скоростта 50 км/ч!
  • 7
    7
    Как
    Как половин година ще го правите тоя ремонт. И на тоя път натоварения... пълна олигофрения
  • 15
    6
    Мишоци
    Хранилка за държавата 25 км с 50 км.ч.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари