Ограбиха и пребиха младеж в центъра на Русе

0
В Русе разследват грабеж на 14-годишен младеж, извършен с насилие и заплаха
В Русе разследват грабеж на 14-годишен младеж, извършен с насилие и заплаха Снимка: БГНЕС

В Русе разследват грабеж на 14-годишен младеж, извършен с насилие и заплаха

В Русе служители на Първо районно управление на полицията разследват сигнал за грабеж, при който 14-годишен младеж стана жертва на нападение с физическа сила. За случая е сигнализирано в полицията вчера вечерта в 18:37 часа. Инцидентът се е случил по-рано същия ден в района на блок „Афродита“.

Според показанията на потърпевшия младеж, той се придвижвал с тротинетка, когато двама непознати го спрели и със сила и заплаха му отнели сумата от 260 лева и мобилен телефон „Айфон“. Нападателите го съборили на земята и му нанесли удари с метална палка по тялото и главата. След инцидента, извършителите побягнали през тунела на блока в посока пазара.

Момчето не се предало и тръгнало след тях. То успяло да настигне единия от нападателите и да си върне мобилния телефон, както и 210 лева от откраднатата сума. Въпреки това, другият нападател успял да избяга, задържайки останалите 50 лева.

По време на прибиране към дома си, пострадалият младеж бил забелязан от служител на Министерството на вътрешните работи, който се връщал от работа. Полицейският служител веднага уведомил колегите си, след като забелязал рана и кървене по главата на момчето. Наложило се е да бъде оказана медицинска помощ в болницата, след което младежът е освободен за домашно лечение.

Случаят е поет от криминалистите на Първо районно управление, които веднага започнали разследване в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс. Органите на реда предприемат активни действия по установяване и издирване на нападателите, както и по идентифициране на свидетели на инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    19
    лъжа
    До номер 18 стига си лъгал. Излагаш се, всеки път пишеш едно и също.
  • 4
    18
    Прочетете 9
    Половината българи са осъждани някъде в миналото за какво ли не. Това, че не знаете, че ваш близък, баща, роднина също някога е бил осъждан е друг въпрос. Един път станах свидетел на тежко ПТП, аз се обадих на 112, аз се съгласих да бъда свидетел. ШЕСТ часа чаках на втория етаж на КАТ пред една врата. Няма пукнат стол, облягах се на едни радиатори. Полицая ходи да обядва, да пие кафе, аз бях призован в 10:00, прие ме в 16:00. Забравете ме вече! От мен съдействие на полиция не търсете!
  • 4
    17
    Цеко
    А едно време не смееха да слязат до центъра на града! Пуста му "демокрация"
  • -6
    16
    Българин
    Само да уточня! Ако българи бият руснак,човек е длъжен да се намеси в помощ на българите!
  • -2
    15
    Българин
    Ако руснаци бият българин е длъжен човек да се намеси! Ако е обратното, българи да бият руснаци, пак! И в двата случая да се поддържа българското, иначе изчезваме!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари