Огнеборците в Русе реагират на 15 до 20 произшествия дневно

1
Пожарната работи активно по превенция на инцидентите
Пожарната работи активно по превенция на инцидентите

Пожарната работи активно по превенция на инцидентите

Всеки ден огнеборците от Русе и областта се справят с 15 до 20 произшествия. Това разкри пред БТА комисар Светослав Войчев, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в крайдунавския град.

Според комисар Войчев, поради високата честота на произшествията, дирекцията работи активно по превенция съвместно с представители на Полицията, Регионалната дирекция по горите, земеделските производители и Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Издадена е забрана за работа в горите, на нивите и поддръжката на сервитута на пътищата, защото при наличието на изсъхнали треви и храсти и най-малката искра може да възпламени огън“, обясни комисар Войчев.

Пожар в депото за отпадъци край Русе

Един от последните инциденти е пожар в регионалното депо за отпадъци край Русе, за който е подаден сигнал около 17:00 часа. Комисар Войчев уточни, че благодарение на бързата намеса на фирмата „Берус“ ООД, която стопанисва и експлоатира депото, ситуацията е овладяна навреме. Компанията е осигурила верижна техника, а на мястото е пристигнал специализиран автомобил на противопожарната служба.

„Няма мирис, няма пушек. На мястото са изсипани вече няколко гондоли с пръст. Продължава да се запръстява“, каза комисар Войчев. Той добави, че ситуацията ще продължи да се следи и екип на РДПБЗН ще дежури в депото и през нощта.

Следене и анализ на инцидента

От Общината информираха, че за възникването на пожара и действията по потушаването му е уведомен директорът на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Русе Анелия Малчева - Николова. Предстои изясняване на причините за възпламеняването на отпадъците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    ко , не
    В момента в района на Товарна гара смърди на пушек!
  • 5
    1
    asfasgd
    има и др работа без стъкмисън конкурс
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари