Огнеборците гасиха редица пожари и разчистваха след бурята в Русенско

0
Кола се запали след инцидент в Русе. Мълния удари къща в Бяла
Кола се запали след инцидент в Русе. Мълния удари къща в Бяла Снимка: Dunavmost / Архив

Кола се запали след инцидент в Русе. Мълния удари къща в Бяла

През изминалото денонощие служителите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Русе (РДПБЗН - Русе) са реагирали на над 15 сигнала, информира пресцентърът на МВР - Русе. Въпреки големия брой инциденти, всички произшествия са били ликвидирани без нанесени материални щети и без пострадали хора.

Инциденти през деня

Рано сутринта, между 08:25 и 09:25 часа, служители от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Ветово са ликвидирали пожар в отпадъци на адрес в село Ново село. Пожарът е обхванал площ от около 10 кв. м. и е бил потушен бързо и без щети.

Малко по-късно, от 09:05 до 12:15 часа, екип от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бяла е съдействал след пътнотранспортно произшествие на главния път в района на село Пейчиново. В същото време, екип от същата служба е ликвидирал пожар в отпадъци в град Бяла между 09:59 и 10:45 часа.

Пожари в тревни площи и храсти

През деня са регистрирани множество пожари в сухи треви и храсти. От 10:51 до 12:08 часа огнеборци от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Ветово са гасили пожар в местността "Бакаджика" в град Ветово, обхванал площ от около 2000 кв. м. Пожарът е ликвидиран без материални щети.

От 12:28 до 13:10 часа, екип от същата служба е бил изпратен на сигнал за горене на суха трева и храсти в град Сеново. Пожарът, обхванал площ от около 2500 кв. м., също е бил ликвидиран без материални загуби.

Инциденти в град Русе и околността

Следобед, между 14:55 и 15:07 часа, екип от Втора Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе и един от Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за запалване в лек автомобил след пътнотранспортно произшествие на булевард "България" в Русе. За щастие, инцидентът е завършил без пострадали хора.

По-късно, от 16:32 до 17:16 часа, екип от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Сливо поле е гасил пожар в суха трева и храсти в село Борисово. Пожарът е ликвидиран на площ около 500 кв. м. без щети.

Между 16:33 и 19:20 часа, пожарникари от Първа РСПБЗН са ликвидирали горене на отпадъци, суха трева и храсти в дворове във вилната зона "Сухия Кладенец" в Русе. Произшествието се е разпростряло на площ от около 200 кв. м. и е било потушено без щети.

Електрически инциденти и природни явления

От 16:31 до 18:20 часа, екип от Втора РСПБЗН е гасил запалване в суха трева и храсти в двор на къща в село Просена. Предполага се, че инцидентът е възникнал от паднал на земята скъсан електрически кабел. Пожарът е ликвидиран на площ от около 800 кв. м. без щети по къщата.

Между 16:50 и 18:10 часа, служители от Втора РСПБЗН са били изпратени за гасене на запалени сухи треви и храсти в двор на къща в град Мартен. Причината за пожара, обхванал площ от около 2000 кв. м., е паднала мълния.

Мълнии и дъжд

Два екипа от РСПБЗН - Бяла са били изпратени на адрес в град Бяла между 17:07 и 17:11 часа след сигнал за пушеща греда на покрив, предизвикана от паднала мълния. Инцидентът е ликвидиран без щети.

По-късно, от 17:11 до 18:11 часа, екип от РСПБЗН - Бяла е реагирал на сигнал за горене в суха трева и храсти в село Караманово. Природните явления, включително започналият валеж от дъжд, са подпомогнали работата на огнеборците и пожарът е бил погасен без щети.

Дежурства и подпомагане на населението

След 16:30 часа, екипи от различните подразделения на РДПБЗН - Русе са подпомагали дейностите по премахване на паднали клони и дървета върху пътища и улици в региона. Огнеборците са работили в Русе по булевард "България", в района на "Русофилите", по пътя град Русе – село Басарбово, пътя град Русе – град Сливо поле, град Бяла - град Ценово и други.

През целия ден, екипи на пожарната отново са извършвали дежурство в района на пожара в гората над квартал "Средна кула".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари