Огнеборци гасиха пожари в Чилнов, Кошов и Русе

0
Пет сигнала за пожари и инциденти в Русенска област за едно денонощие
Пет сигнала за пожари и инциденти в Русенска област за едно денонощие Снимка: TVN / архив

Пет сигнала за пожари и инциденти в Русенска област за едно денонощие

През последното денонощие дежурните екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе са се отзовали на пет сигнала за произшествия в региона. Сред инцидентите са случаи на паднало дърво, гасене на пожари и фалшив сигнал за запалване в стърнище.

Катастрофа в района на село Пиргово

Вчера сутринта между 07:50 и 08:30 часа, служители от Специализираното звено за оперативни дейности (ССОД) – Русе са оказали съдействие за премахване на паднало дърво и почистване на пътната настилка след катастрофа с лек автомобил. Инцидентът е станал на главния път в района на село Пиргово. Благодарение на бързата реакция на екипите, движението по пътя е било възстановено без допълнителни усложнения.

Пожар в землището на село Чилнов

По-късно през деня, между 11:09 и 12:10 часа, пожарникари от град Две могили са били на терен в землището на село Чилнов. Там те са гасили тлеещ дънер на дърво и пушеща тор, намираща се в близост до блок с царевица. Благодарение на навременната намеса, произшествието е било овладяно без да се стигне до разпространение на огъня към земеделските култури.

Фалшив сигнал за запалване в село Семерджиево

В 17:41 часа екип на пожарната във Ветово е бил вдигнат по тревога заради сигнал за пожар в стърнище в землището на село Семерджиево. След пристигане на място се е установило, че сигналът е бил погрешен. Възрастен жител на селото е подал обаждането, след като забелязал дим, но впоследствие се оказало, че това е пепел, вдигната от силния вятър, а не горящо стърнище.

Пожар в село Кошов

По-късно през деня, в 19:52 часа, екип на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Две могили е реагирал на обаждане за пожар в суха трева и купчина с пръчки на адрес в село Кошов. Произшествието е било ликвидирано успешно до 21:15 часа, без да се нанесат значителни материални щети.

Пожар в цех за палети във вилна зона „9-ти километър“

Най-сериозният инцидент за изминалото денонощие е станал във вилна зона „9-ти километър“, в района на град Русе. В 19:52 часа, екипи от Първа и Втора Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе, както и служители от ССОД – Русе, са се отзовали на сигнал за пожар в цех за палети. Служителите са пристигнали на място с три противопожарни автомобила и бързо са локализирали огъня, предотвратявайки разпространението му извън рамките на горящия цех.

Пожарът е нанесъл щети по сградата на цеха, както и по намиращите се вътре превозни средства, машини и дървени палети. Въпреки това, благодарение на бързата и координирана работа на екипите, са спасени съседният цех, над 1000 дървени палета, разположени около сградите на плаца, два товарни автомобила и пътнически бус.

Предполага се, че причина за пожара е късо съединение, но разследването продължава, за да се установят точните обстоятелства около инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари