Огнеборци гасиха пожар във вилна зона край Русе

0
Небрежност с открит огън едва не унищожи вила край Русе
Небрежност с открит огън едва не унищожи вила край Русе Снимка: TVN / архив

Небрежност с открит огън едва не унищожи вила край Русе

Два инцидента ангажираха екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе през изминалото денонощие. Служителите реагираха своевременно на постъпилите сигнали, демонстрирайки готовност за действие в различни ситуации.

В 09:20 часа екип от Втора районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) бе изпратен по сигнал за съдействие на улица "Плиска" в град Русе. Целта бе да се осигури достъп до жилището на възрастна жена, която бе паднала в апартамента си. По време на придвижването към адреса обаче, екипът получи информация, че нуждата от тяхната намеса е отпаднала, и бе върнат в базата.

По-сериозен инцидент се разигра в местността "Буйна Яна", където пожарникари от Първа РСПБЗН се бориха с огъня, обхванал вила. Сигналът бе подаден в 15:33 часа, а операцията по потушаване на пожара продължи до 17:50 часа. На място пристигнаха два екипа от районната служба, които завариха горящ покрив на вилата. Установено бе, че пожарът е започнал от пристройка към основната сграда.

Благодарение на бързата и професионална намеса на огнеборците, пожарът бе овладян и ликвидиран на площ от приблизително 30 квадратни метра. Важно е да се отбележи, че няма пострадали хора при инцидента. Предварителните данни сочат, че вероятната причина за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари