Оформя се нов газов регион в света

1
Това заяви шефът на "Газпром" Алексей Милер
Това заяви шефът на "Газпром" Алексей Милер Снимка: ЕPA / БГНЕС

Това заяви шефът на "Газпром" Алексей Милер

На провеждания в Санкт Петербург Международен газов форум, ръководителят на "Газпром" Алексей Милер подчерта, че се формира нов значим регион за потребление на природен газ, което е уникално събитие в световния енергиен сектор. Той определи този нов регион като Централна и Южна Азия, Кавказ, Далечния изток, с бъдещи износни коридори към Североизточна Азия, съобщи ТАСС.

По думите на Милер, ролята на страните от глобалния Юг в потреблението на газ нараства значително. През последните 25 години тези държави са увеличили своя дял от 45% до 55% от световното потребление на природен газ. Според прогнозите на "Газпром", до 2050 година този дял може да нарасне до 70% от глобалния енергиен баланс.

През първите девет месеца на 2024 г. световното потребление на природен газ се е увеличило с 60 милиарда кубически метра в сравнение със същия период на предходната година. Три държави - Китай, Индия и Русия - са отговорни за 80% от това нарастване. За същия период "Газпром" е удвоил своите доставки за Централна Азия спрямо 2023 година, посочва Милер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    До 3
    Пич, объркАл си се леко. Разгледай тук - барем малко поумнееш: https://www.worldometers.info/gas/gas-production-by-country/ 1 United States 32,914,647,000 2 Russia 22,728,734,000 3 Iran 9,097,956,245 4 Canada 6,751,698,275 5 Algeria 6,491,744,560 От първите 5 само 2 и то не първи са в Азия (вкл любимите ти блатни орки).
  • -2
    6
    Мухахахахаха
    Дори на фалшивите българи,а всъщност бесарабски цигани гейове е ясно,че нито един укропитешки ПеПераст не е заминал на фронта в УСрайна за да брани укропитешките ценности. В това число влиза и собственика на тоалетната хартия вестник Сега известен като Сашо Дончев,стар комуноид,който дълго блуза руския гъз преди да започне да се прехранва от негърския гъз мухахахаха
  • 0
    5
    Одеве срах
    Срах викам , срах!!
  • 1
    4
    Мухахахахаха
    До 3 ("българин"-менте) "Нито един българин не избяга в Русия от "неолибералните политики" " https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/nito-edin-bulgarin-ne-izbyaga-rusiya-neoliberalnite-politiki Това е истината за проZZия - мократа мечта на хората със специални потребности
  • 2
    3
    Българин
    Извинявам се,пак пия от сутринта та се обърках - събрали са се държавите износителки на природен газ,естествено че ще са азиатски,няма да са ФАЩ които крадат ресурсите на другите държави я
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари