Одобриха 137 кандидати за подмяна на отоплителните уреди по програма "LIFE"

0
Приемът на документи за кандидатстване продължава
Приемът на документи за кандидатстване продължава Снимка: Dunavmost

Това съобщиха от Община Русе

137 кандидати са одобрени след подаване на документи в периода от 1 август до 30 септември по Основната фаза на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по Програма „LIFE“ на Европейския съюз (LIFE17 IPE/BG/000012 - LIFE IP CLEAN AIR). Оценката им бе извършена от работна група експерти по проекта, като приоритизирането на крайните бенефициенти се осъществява чрез състезателен подбор.

Одобрените кандидати, които избират да преминат на отопление с природен газ, трябва в срок от два месеца след обявяване на резултатите да представят в съответната община технически проект за газификация на имота. Проектът трябва да включва вида на отоплителните уреди – газов котел или газов конвектор, съгласно нормативните изисквания. За тези, които се насочват към отопление с пелетна камина с водна риза, в същия срок се изисква предоставяне на техническа схема на инсталацията, в която да се опише вида и мощността на уреда.

Приемът на документи по проекта продължава до изчерпване на финансовия ресурс, но не по-късно от 31 януари 2025 година. Класирането на кандидатите, които подадат формуляри в периода от 2 октомври 2024 г. до 30 януари 2025 г., ще бъде обявено до 28 февруари 2025 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари