Очакваме първа доставка на газ от терминала в Александруполис

0
Съоръжението с капацитет от 5,5 милиарда кубически метра годишно
Съоръжението с капацитет от 5,5 милиарда кубически метра годишно Снимка: gastrade.gr / Архив

Съоръжението с капацитет от 5,5 милиарда кубически метра годишно

България очаква първа доставка на втечнен газ през новия терминал в Александруполис.

От 1 октомври 2024 година терминалът за втечнен природен газ в гръцкия град Александруполис официално влезе в търговска експлоатация. Това съоръжение, оборудвано с най-модерна технология, има впечатляващ максимален капацитет за регазификация от 5,5 милиарда кубически метра годишно.

Интересът към проекта е значителен - 14 гръцки и международни компании вече са ангажирали почти целия капацитет на терминала до 2030 година.

Терминалът в Александруполис ще играе ключова роля в диверсификацията на газовите доставки не само за Гърция и България, но и за редица други страни в Югоизточна и Централна Европа. Сред потенциалните бенефициенти са Румъния, Северна Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Унгария и Словакия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 4
    Браво за коментара,напълно си прав и му го начука от воле на бесарабския ДеБил-ПеПераст дето се е изтропал на 2
  • 2
    4
    до 2
    При братските доставки, цената за домакинствата беше 6 ст. за кВтч. В момента, като го купуваме от Азербайджан (а те дали не го купуват от РФ, оставям за домашно), цената е 13 - 14 ст. за кВтч. А когато спряхме да купуваме от братята преди време и ППДБ ни „спасиха“ пазара доставяйки от краварските танкери, тогава цената удари 45 ст за кВтч. Колко можем да очакваме сега, също оставям на по-пъргавите умове, да се досетят.
  • 3
    3
    Мухахахахаха
    Дори и на най смрадливия ДеБил-ПеПераст е ясно,че този газ пак идва от Русия,но понеже минава през посредници,е тройно по скъп. Питайте Кирчо Простото защото той въртеше тази далавера! Но за Русия е добре - с парите на ЕС ще пръснат гъза на киевската нашмъркана маймуна мухахахахахаха
  • -5
    2
    Мухахахахаха
    " вдигане на цената" идва при "братските" доставките от изток
  • 4
    1
    ...
    Т.е. да очакваме пак вдигане на цената на метана?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари