Обявиха конкурси за директори на 15 училища в Русенско

5

Регионалното управление по образованието в Русе търси нови директори в общините Борово, Ветово, Две могили, Иваново, Ценово, Бяла и Русе

Регионалното управление по образованието в Русе обяви конкурси за нови директори на 15 училища в Русенска област. Търсенето на нови ръководители обхваща учебни заведения в общините Борово, Ветово, Две могили, Иваново, Ценово, Бяла и Русе.

Учебни заведения в различни общини

В община Борово ще се търси нов директор за Основно училище „П.Р.Славейков“ в село Обретеник. В община Ветово, конкурсът е за Средно училище „Васил Левски“ в град Ветово. В община Две могили нови ръководители ще се търсят за Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Две могили и Основно училище „Христо Ботев“ в село Баниска. В община Иваново се търси нов директор за Основно училище „Н.Й. Вапцаров“ в село Иваново. В община Ценово ще се проведе конкурс за ръководител на Основно училище „Алеко Константинов“ в село Новград. В община Русе нов директор ще се търси за Основно училище „Отец Паисий“ в село Тетово.

Община Бяла и град Русе

В община Бяла конкурсът ще обхване Професионалната гимназия в града. В град Русе, нови директори ще се търсят за следните учебни заведения: Основно училище „Ангел Кънчев“, Основно училище „Алеко Константинов“, Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, Професионална гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова“, Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“, Професионална гимназия по електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“ и Професионална гимназия по транспорт.

Процес на конкурсите

Конкурсите ще се проведат в два етапа. Първият етап включва писмен изпит, който се състои в решаване на тест. Вторият етап е събеседване, което включва решаване на казуси и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

Подготовка и изисквания

Кандидатите за директорски позиции трябва да представят концепция за стратегическо управление на училището, която ще бъде част от събеседването. Този етап ще предостави възможност на кандидатите да демонстрират своите виждания за развитие и управление на учебните заведения, както и способността си да се справят с реални проблеми и казуси, свързани с управлението.

СПИСЪК на нормативните актове, които кандидатите за длъжността „директор“ на общински и държавни училища следва да познават.

Пълния текст на Заповедта за обявяване на конкурс за заемане на длъжността „директор“ можете да видите в Галерията ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Сряда
    Че състезание с идин кон, прави ли се бе?!
  • 3
    8
    Лудия Ганьо
    Е то зам. кмета ще им даде инерция за постовете.Примерно директорка на Ангел Кънчев ще си остане уж временно назначената Ж.Чавдарова,а на Алеко Константинов временно назначената М.Цанкоеа и двете начални учителки от Алеко Константинов,като Чавдарова е била и директорка на училището в село Бъзън някога. Всички да представят диплома Организация и управление на образованието,гаранция че някои кандидати я нямат а други търчаха да я изкарат.Моята е от 2002, когато малцина 5% от директорите я имаха ,но мене ме спъваха още на старта и така минаха 23 години без да може да припаря в образованието като даскал ,а камо ли директор всичко става с връзки.
  • 7
    7
    Ау
    Ще гледаме новото назначение и вгр.Бяла.Там има една ковра,която е зам.директор сега,но като засвири на правилните хора ,а правилните хора,като изкарат кавалите си от панталоните.Ау,какво свирене ще пада.Свиркаджийка да си в днешно време.Вървиш напред,а образованието кучета го яли и братята...Мангасаряни.
  • 11
    6
    Биляна Алексиева
    Като директор на Отец Паисий -Русе, смятам, че и аз трябва да бъда сменена, защото съм пълна отрепка и кръгла нула и защото съм ГЕРБ-аджийско назначение от времето, когато половината училищни директори в Русе бяха членове на ГЕРБ, а другата- членове на ВМРО. Ама тя и докторица Роса - дето е шефката на РУО и тя баш кандидатка на ВМРО за всеки пост, пък освен да градира в експоненциален ритъм килограмите си, друго не е успяла да направи, пък още е на поста си.
  • 7
    5
    Драганова
    Докога Теодор Коцев-Пингвина, несменяемият престъпе дерибей на СУ Христо Ботев, ще бъде още директор на този пост?!? Този човек трябваше да бъде остранен, съден и вкаран на стари години да лежи зад решетките за всичките си гафове и провали и най-вече за гаврата с назначенията на млади учители, които след това запращаше право в канавката. Но как може да виреят честни и свестни млади и интелигентни хора в такава среда като учителската в СУ Христо Ботев, където е пълно с оси, курви, откачалки и доказани отрпеки?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари