Обявиха бедствено положение в село Стрелец

0
В селото няма вода от дни
В селото няма вода от дни

В селото няма вода от дни

Село Стрелец се намира в бедствено положение, след като домакинствата във високите части на населеното място останаха без вода по цели дни. Кметът на Горна Оряховица, Николай Рашков издаде заповед и обяви ситуацията в публикация на социалната мрежа, където информира жителите за предприетите мерки за осигуряване на вода за битови нужди.

Водоноска с капацитет 8 тона

От днес, на центъра на село Стрелец ще бъде разположена 8-тонна водоноска на общинското предприятие по инфраструктура, озеленяване и поддръжка. Водата в нея е предназначена за битови нужди и не е годна за пиене и готвене. При изпразване на водоноската, камионът незабавно ще бъде зареждан с нови 8 тона вода и ще се връща в селото, за да осигурява непрекъсната наличност.

Допълнителни мерки за водоснабдяване

Кметът Рашков съобщи, че още в понеделник ще бъдат закупени 8 водни контейнера с вместимост по един тон всеки. Те ще бъдат разположени в селото и в тях ще се поддържа постоянна наличност на вода. В момента се търсят варианти и за снабдяване на жителите с питейна вода.

Бедственото положение остава в сила

Обявеното бедствено положение ще остане в сила за неопределено време, докато не се намери трайно решение на проблема с водоснабдяването в село Стрелец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Защо допуснахте
    язовир "Ченгене бунар" да пресъхне?. Нали бас. дирекция проверява всички язовири два пъти годишно?
  • 1
    1
    Немили кмете,
    Как се стигна до тук? Нима не знаеш ти и общината ? Защо го допуснахте изобщо? Една водоноска кому кози крак. Да чакат в горещото до инсултясване. При малките пенсии с изворна вода ли да готвят? А у вас се лее водата без проблем. Мъка, мъка голяма с такива управници.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари