Обвиняемият за смъртта на жена в София има присъда за разпространение на дрога

0
Съдът стави в ареста шофьора, който помете жена на светофар в столицата
Съдът стави в ареста шофьора, който помете жена на светофар в столицата Снимка: Десислава Антова /БТА

Пред съда задържаният посочи, че не е преминал на червен светофар по време на инцидента

Съдът остави в ареста шофьора, обвинен за фаталния инцидент на булевард "Владимир Вазов".

Софийският градски съд (СГС) взе решение да остави в ареста 72-годишния шофьор, обвинен за тежката катастрофа със смъртен случай на булевард "Владимир Вазов" в столицата. Магистратите обосноваха своето решение с множеството противообществени прояви и престъпления в миналото на обвиняемия, въпреки че за тях той е бил реабилитиран.

Съдебни мотиви

Съдията подчерта, че макар реабилитацията да заличава правните последици, тя по никакъв начин не може да промени фактите от миналото. В съдебните документи се посочва, че обвиняемият има дълга история на нарушения на Закона за движение по пътищата, предимно свързани с превишаване на скоростта.

Опасност от рецидив

Съдът изрази становище, че съществува реална опасност от извършване на ново престъпление, базирайки се на криминалното минало на обвиняемия, видно от справката за съдимост. Особено тревожен е фактът, че настоящото престъпление е извършено по време на изпитателния срок по друга присъда за тежко умишлено престъпление - държане с цел разпространение на над 16 килограма марихуана, класифицирана като високорисково наркотично вещество.

Позиция на обвиняемия

По време на съдебното заседание задържаният настоя, че не е преминал на червен светофар, а на зелен, и отправи молба за по-леко наказание. Важно е да се отбележи, че решението на СГС подлежи на обжалване пред по-висша съдебна инстанция.

Следващи стъпки

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 17 октомври от 10:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    хахаха
    Иначе спират тротинетки и се снимат как са заловили нарушителите... Жалка история
  • 0
    1
    Аз
    Пуснете го пак с условна да убива с наркотици , той това го може.И да бъде нагъл и да си иска свободата, която не му се полага. Неоспоримо е, че няма съвест.Интересно кой подкупен от боса му адвокат ще го защитава.Уби стойностен, достоен млад специалист и човек, а отрепките винаги живеят повече.Несправедлив е животът.Поне правосъдието да е адекватно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари