Общинският съвет в Русе одобри партньорски споразумения за ключови проекти

1
Проектите касаят развитието на транспортната инфраструктура, градската среда и културата
Проектите касаят развитието на транспортната инфраструктура, градската среда и културата Снимка: Общински съвет - Русе

Проектите касаят развитието на транспортната инфраструктура, градската среда и културата

Общинският съвет в Русе одобри партньорски споразумения за ключови проекти по Програмата за развитие на регионите.

На редовната си сесия днес, Общинският съвет на Русе одобри партньорски споразумения за реализацията на две значими проектни идеи по Програмата за развитие на регионите 2021-2027 година. Предложенията бяха внесени от кмета Пенчо Милков и са част от Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“, който подпомага развитието на десетте големи градски общини в България, включително Русе. Предстои проектните идеи да бъдат оценени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Проект „Интегрирано развитие на булевардната инфраструктура и градския транспорт“

Първата проектна идея предвижда мащабна модернизация на транспортната инфраструктура в Русе. Основните мерки включват:

  • Закупуване на електрически автобуси.
  • Доставка и инсталация на зарядни станции за градския транспорт.
  • Обновяване на автобусните спирки за повишаване на удобството и екологичните показатели на транспортната система.

Проектът също така предвижда рехабилитация на булевард „Тутракан“, което ще подобри инфраструктурата и безопасността на движение в района. За намаляване на въздействието на фините частици върху околната среда ще бъдат инсталирани филтърни кубове на ключови натоварени кръстовища.

Проект „Градска среда, култура и икономическо развитие“

Втората проектна идея се фокусира върху интегрирането на културните и образователните ресурси в градската среда. Основните дейности включват:

  • Изграждане на нов корпус към Доходното здание за подобряване на административните услуги и инфраструктурата за гражданите.
  • Основен ремонт и реставрация на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, част от стратегията за запазване на културното наследство.
  • Основен ремонт и мерки за енергийна ефективност на сградата на „Обреден дом“, което ще подобри условията за обществени събития и културни прояви.
  • Изграждане на обект за провеждане на публични събития на открито, което ще допълни културната и образователна инфраструктура на Русе.

Срок на изпълнение и значимост

Проектните идеи са със срок на изпълнение от 36 месеца и представляват цялостен подход към устойчивото развитие на града. Те ще допринесат за подобряване на качеството на живот на гражданите чрез модернизация на инфраструктурата, насърчаване на културното наследство и повишаване на обществените услуги в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари