Общински служител осъди Община Русе заради инцидент с тротинетка

12
Съдът постанови обезщетение от 35 000 лева за пострадалия
Съдът постанови обезщетение от 35 000 лева за пострадалия Снимка: Dunavmost / Архив

Съдът постанови обезщетение от 35 000 лева за пострадалия

В Русе, общински служител и син на общински съветник от настоящия местен парламент спечели дело срещу Община Русе за трудова злополука с тротинетка. Районният съд в Русе постанови, че общината трябва да изплати 35 000 лева обезщетение за неимуществени вреди, причинени от инцидент на 5 юли 2022 година, заедно с лихвата за изминалите две години и 2620,33 лева за имуществени вреди. Освен това, общината трябва да покрие 4195 лева разноски по делото и 1504,81 лева държавна такса.

Подробности за инцидента

По време на инцидента, пострадалият е работел като социален сътрудник в Община Русе, изпълнявайки задача, свързана с проект на общината. На 5 юли 2022 година, след като оставил документи в дирекцията, той се връщал към работното си място с тротинетка. По велоалеята на булевард „Цар Освободител“, малко преди кръговото кръстовище до ОД на МВР - Русе, тротинетката му попаднала в дупка, което довело до падане и тежко счупване на дясната подбедрица.

Лечение и последици

Пострадалият е бил транспортиран до ортопедична клиника в Плевен, където му е било проведено оперативно лечение. След изписването, той е бил нетрудоспособен в продължение на 350 дни. На 8 юни 2023 година експертно заключение констатира, че кракът му все още не е възстановен и има трайно увреждане.

Становище на общината

Община Русе твърди, че пострадалият е можел да избегне инцидента, ако е бил по-внимателен и е заобиколил дупката. Според тях, той е допринесъл за настъпването на инцидента със своето поведение.

Решение на съда

Съдът обаче не намери доказателства, че младежът е управлявал тротинетката по опасен начин. Свидетели потвърдиха, че той се е движил бавно и внимателно. В резултат, Районният съд в Русе постанови решение в полза на ищеца и осъди общината да изплати обезщетенията.

Този случай подчертава важността на безопасността на инфраструктурата и отговорността на общините към своите служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    19
    Русенец
    Нямат страх от Бога. Бял ден няма да видят с тези 35 000 лв.
  • 15
    18
    До Незнаен
    Синчето е на общинската съветничка Г.Николова.
  • 16
    17
    любопитен
    Кога Русенци чрез съда ще осъдят Кмета и общинска администрация да върнат парите на русенци за неправилно взети им пари - данъчни оценки на имоти, данъци такса смет за уж новото зониране на града.
  • 19
    16
    Незнаен
    Щом не му пишат името на синчето и таткото , предлагам да ти обесим всичките общински съветници така все ще уцелим кой е. Другите няма начин да няма за какво да не бъдат обесени.
  • -7
    15
    ТЕЛК до 14
    Ъхъ, така е. Осма година си кютам така. На теб колко ти остава до пенсия?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари