Общински съвет - Иваново гласува важни промени в местния бюджет

0
Актуализират наредбите за общински жилища и горски територии
Актуализират наредбите за общински жилища и горски територии Снимка: Община Иваново / Facebook

Актуализират наредбите за общински жилища и горски територии

Общински съвет - Иваново обсъжда промени в бюджета и местните наредби.

Повече средства за ремонти и обновяване на техника

Общинският съвет в Иваново ще проведе днес заседание с важни точки в дневния ред, включващи промени в местния бюджет и актуализация на наредбите за общинските жилища и горските територии. Информацията е публикувана официално на интернет страницата на общинската администрация.

Предложените промени в местните нормативни уредби са продиктувани от необходимостта за синхронизиране с действащото законодателство. Сред по-значимите бюджетни корекции е преразпределението на средства от пенсионерския клуб в село Табачка, който разполага с достатъчно финансиране, към ремонта на читалището в село Кошов.

Обновяване на общинската инфраструктура

Планираните инвестиции включват закупуване на нов автомобил за домашния социален патронаж в село Щръклево и нова косачка за поддържане на зелените площи в село Тръстеник. Предвижда се също обновяване на телефонната централа на общинската администрация в Иваново.

Търг за училищната сграда в село Мечка

Преди началото на заседанието общинските съветници ще обсъдят включването на допълнителна точка в дневния ред - определяне на начална тръжна цена за продажба чрез явно наддаване на сградата на бившето училище „П. П. Славейков" в село Мечка. По-рано всички 13 общински съветници единодушно подкрепиха промяната в предназначението на сградата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари