Община Ветово обяви ново инвестиционно предложение

1
Касае се за ремонт на пътя до жп гарата край село Кривня
Касае се за ремонт на пътя до жп гарата край село Кривня Снимка: Facebook / Община Ветово

Касае се за ремонт на пътя до жп гарата край село Кривня

Община Ветово обяви инвестиционно предложение за рехабилитация на общинския път RSE 3053, който свързва важни точки в региона - от разклона на общински път RSE 2052 до Сеново и Цар Калоян, включително участъка от село Кривня до железопътната гара в Кривня. Този инфраструктурен проект цели да подобри транспортно-експлоатационните характеристики на участъка и да осигури по-добра безопасност за всички участници в движението.

Проблемното състояние на пътя

Участъкът, обхванат от предложената рехабилитация, се намира извън регулационните граници на село Кривня и в момента е в изключително лошо състояние. Асфалтовата настилка е силно компрометирана, с множество пукнатини и вдлъбнатини, а различните по размер и нивелетно отношение кръпки допълнително затрудняват движението по пътя. Ситуацията е особено тревожна по отношение на отводняването - повреденото платно затруднява отвеждането на водата, което допринася за по-нататъшното влошаване на пътната настилка.

Още един съществен проблем са банкетите на пътя, които са разположени по-високо от самото платно. Това не позволява ефективното отвеждане на дъждовната вода към съществуващите канавки, които също са в незадоволително състояние. Обраслата растителност около тях допълнително възпрепятства свободното оттичане на водата, което може да доведе до наводнения и още по-сериозни повреди на пътя.

Липса на адекватна сигнализация

Напречният габарит на пътя също е нарушен в някои участъци, което създава рискове за шофьорите. Освен това, вертикалната и хоризонтална пътна сигнализация е в незадоволително състояние. В местата с големи кръпки липсва пътна маркировка, което допълнително затруднява навигацията по този ключов участък.

Цели на рехабилитацията

Инвестиционното предложение на Община Ветово има за цел да подобри транспортно-експлоатационните характеристики на пътя и да осигури по-високо ниво на безопасност за движението. Основните дейности, които се планират, включват подобряване на отводняването в проблемните участъци и рехабилитация на настилката. Възстановяването на вертикалната и хоризонтална пътна сигнализация също е от първостепенно значение за осигуряването на безопасност на шофьорите и пешеходците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Абаза
    Ох Мечо ох кеф!
  • 3
    2
    Подизпълнител
    Да вземем поръчката,че да намажем филията,ама да има и за валията.Вай Вай .
  • 6
    1
    aha
    Аз пък си мислех, че ще сменят антените за по-добър обхват на ''ало'' мафията...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари