Община Сливо поле ще получи над 1,2 милиона лева за рехабилитация на улица в село Юделник

0
Кметът на общината и МРРБ сключиха споразумение за финансиране на проекта
Кметът на общината и МРРБ сключиха споразумение за финансиране на проекта Снимка: Община Сливо поле

Кметът на общината и МРРБ сключиха споразумение за финансиране на проекта

Община Сливо поле ще получи над 1,2 милиона лева за рехабилитация на ключова улица в село Юделник.

Значителна финансова инжекция ще даде нов живот на важна пътна артерия в село Юделник, община Сливо поле. На 14 октомври 2024 година в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) бе подписано споразумение, което ще осигури средства за мащабен инфраструктурен проект в региона, съобщиха от общинската администрация в Сливо пол.

Детайли по споразумението

Кметът на община Сливо поле, господин В. Атанасов, лично положи подпис под документа, гарантиращ финансова подкрепа в размер на 1 204 800 лева с включен данък добавена стойност (ДДС). Средствата са предназначени за обект „Рехабилитация на общински пътища на територията на община Сливо поле", като конкретният фокус пада върху улица "Възраждане" в село Юделник.

Обхват на проекта

Проектът предвижда цялостно обновяване на улица "Възраждане" в участъка от ОТ 7 (пт1) до ОТ 129 (пт157) съгласно регулационния план на селото. Основната цел е да се възстановят и подобрят транспортно-експлоатационните качества на пътната настилка, като същевременно се повиши носимоспособността ѝ.

Планирани дейности

Ремонтните работи ще включват редица ключови дейности:

  • Почистване на настилката от наноси и кал
  • Фрезоване на компрометираните участъци
  • Изкърпване на съществуващи дупки
  • Полагане на биндер (свързващ слой)
  • Цялостно преасфалтиране с плътен асфалтобетон тип А
  • Оформяне и укрепване на банкетите
  • Обновяване на хоризонталната пътна маркировка
  • Монтиране на нови пътни знаци за подобряване на организацията на движението

Очаквани резултати

С реализацията на този проект се очаква значително да се подобри безопасността на движението по улица "Възраждане". Освен това, специално внимание ще бъде обърнато на отводняването, което е ключов фактор за дълготрайността на пътната настилка.

Важно е да се отбележи, че проектното решение цели максимално запазване на съществуващото положение по отношение на ситуация и нивелета на пътя, който е неразделна част от общинската пътна мрежа на Сливо поле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари