Община Русе започва модернизация на Дома за стари хора „Възраждане“

2
Проектът включва строителни дейности, ново оборудване и мерки за енергийна ефективност
Проектът включва строителни дейности, ново оборудване и мерки за енергийна ефективност Снимка: Община Русе

Проектът включва строителни дейности, ново оборудване и мерки за енергийна ефективност

Проектът на Община Русе за извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с цел реформиране на Дом за стари хора "Възраждане" е одобрен за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Основната цел на проекта е да модернизира съществуващата материална база на дома, като го приведе в пълно съответствие с европейските стандарти за качество на резидентната грижа за възрастни хора.

В следващите до 21 месеца предстои реализирането на редица строителни и ремонтни дейности. В рамките на този период ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност, ще бъде подменена дограмата, а помещенията ще бъдат реновирани, като ще се вземат предвид специфичните нужди на възрастните хора. Освен това, на всеки етаж на дома ще се изградят пространство за хранене и кътове за отдих, като всяка стая ще разполага със собствен санитарен възел. Основен приоритет е осигуряването на улеснен достъп до всички части на сградата и създаването на уютна атмосфера за близо 240-те обитатели на дома, която отговаря на стандартите за хуманно отношение и грижа.

Общата стойност на проекта възлиза на близо 6,5 милиона лева, като финансирането обхваща както строителните дейности, така и необходимото оборудване и обзавеждане. Проектът включва интеграция на съвременни технологии и стандарти, които ще подобрят качеството на живот на възрастните хора и ще създадат по-пълноценна среда за тяхната грижа и поддръжка.

Предстои подписването на договор за финансирането, след което ще стартират и дейностите по изпълнението на проекта. Инициативата е част от по-широките усилия на Община Русе за подобряване на социалните услуги в региона. С този проект местната администрация се стреми да осигури достойни условия за живот на възрастните хора и да отговори на нарастващите изисквания за качество и ефективност в предоставянето на социални услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Кметицата
    Няма да се бунтувате ей! Избирателите са важни. Куцо, кьораво, сакато и пенсионирано, сите са либийски селяни. Само се чудим. Наследниците на Либиеца, дали са се отрекли официално от внука на едноименния убиец на БКПСС между селата Щръклево и Нисово?
  • 6
    2
    Русенец
    Този дом за възрастни хора е построен по времето на соца. В него живееха пенсионери, които даваха половината си пенсия на Дома за храна, мед. грижи и наем, а другата половина си оставаше за тях. Стаите бяха за по един или двама човека, с баня и балкон.
  • 5
    1
    Петков
    Както знаем колко е смотана директорката дето щеше да я уволнява кмета сме сигурни че ще стане страшна кочина по време на ремонта
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари