Община Русе внесе жалба в съда срещу високата такса смет

3
Жалбата е подадена във ВАС
Жалбата е подадена във ВАС Снимка: Община Русе

Жалбата е подадена във ВАС

Община Русе подаде жалба във Върховния административен съд срещу новоприетата наредба за такса смет, която беше утвърдена от Министерския съвет през април тази година, съобщи БНТ. Основната тревога на местната власт е, че увеличението на таксата ще бъде значително и ще затрудни мнозина от жителите на града.

Според Общината, новите разпоредби, които се очаква да влязат в сила през януари 2025 година, ще окажат особено тежко финансово въздействие върху физическите лица. Предвижда се те да заплащат между четири и седем пъти по-висока такса за сметосъбиране и сметоизвозване. Това предизвиква недоволство сред русенци, които не само че ще бъдат натоварени с по-високи разходи, но и се оплакват от качеството на предоставяната услуга, която не отговаря на техните очаквания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    До 44-4-3-2-1
    С настоящият капацитет на Майора, 99% ще загуби общаната.
  • 6
    5
    до 2
    Не бъркайте такса смет с данък сгради. Общината повиши данъка в следствие на повишената данъчна оценка, понеже се оказа, че много жилища са се „придвижили“ и са „навлезли“ в централната градска зона. А сега таксата за смет ни плашат, че ще се повиши заради някаква активност в министерски съвет, а не заради колосалната сума по договора с новата фирма за сметосъбиране.
  • 4
    4
    Бенедикт
    Ще вдигнат такса смет три пъти, като първата година ще приспаднат надвнесените от тази година. Това при положение, че общината загуби делото във ВАС.
  • 12
    3
    Надплатил
    Сега Пенчо да мисли как ще връща надплатените данъци за 2024 по новите зони от русенци. Ама не със сторниране, а с преводи по сметки. Изключително слаб управник, адвокат, за семейство да не пишем, че там са "Големи лай_а"
  • 14
    2
    БА
    Чакайте малко…не беше ли точно Общината, която направи ново зониране и вдигна данъците на всички, че после една фирма ги даде на съд и падна новото зониране? Сега какво и кого съди Пенчо? Пак ли ПР заедно с дедо Ицо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари