Община Русе възстановява уникално място за сватбени ритуали

1
Община Русе възстановява уникално място за сватбени ритуали
Община Русе възстановява уникално място за сватбени ритуали Видео: Русе Медиа

Архивни снимки вдъхновяват обновяването на езерото в Лесопарка

В живописния Лесопарк край село Николово, община Русе, тече мащабна възстановителна дейност, която ще върне блясъка на едно емблематично за местните жители място. Общинско предприятие "Комунални дейности" е поело инициативата да възроди романтичната атмосфера на малкото езеро с лилиите, където някога младоженците са запечатвали своите най-щастливи мигове.

Възстановяване на каменната пергола

Служителите на ОП "Комунални дейности" са извършили ремонт на конструкцията на каменната пергола, разположена до малкото езеро с лилиите. Освен това, е обновена настилката, водеща към перголата, която се простира навътре във водното пространство, създавайки уникална гледка за посетителите.

Архивни снимки разкриват забравена романтика

Интересен факт е откриването на архивни фотографии, които разкриват съществуването на малка платформа в центъра на езерото преди години. Според разкази на местни жители, до платформата се е достигало по мостче, а самата тя е била предпочитано място за младоженците да правят снимки и да изпълняват различни сватбени ритуали.

Планове за бъдещето

Възстановяването на тази платформа се обмисля сериозно, тъй като мястото предоставя прекрасна възможност за провеждане на изнесени сватбени церемонии. Това би възродило една красива традиция и би привлякло повече посетители в района.

Обновяване на инфраструктурата

Освен работата по езерото и перголата, вече са стартирали дейности по възстановяване, укрепване и обновяване на пешеходния мост с метална конструкция. Тези подобрения ще осигурят по-безопасен и приятен достъп до атракциите в парка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари