Община Русе ще усвои близо 11 милиона лева за ремонт на пътя към Николово

2
Златомира Стефанова и Виолета Коритарова подписаха споразумения за два инфраструктурни проекта
Златомира Стефанова и Виолета Коритарова подписаха споразумения за два инфраструктурни проекта Снимка: Община Русе

Златомира Стефанова и Виолета Коритарова подписаха споразумения за два инфраструктурни проекта

Община Русе ще усвои над 11 милиона лева за рехабилитация и благоустройство на два проекта.

Средствата, предоставени от държавата, са за рехабилитация на общински път и благоустрояване на междублоково пространство в града. Днес бяха подписани споразуменията между министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-кмета на Русе Златомира Стефанова. Тези проекти ще подобрят пътната и градската инфраструктура, с което ще се създаде по-удобна и безопасна среда за гражданите.

Първият проект, който е с бюджет от 10 908 000 лева, обхваща рехабилитацията на пътя Русе - Николово - Юделник - Борисово. Този важен транспортен коридор свързва едно от най-големите села в общината – Николово, с град Русе, и ежедневно се използва от работещи в индустриалните предприятия в региона. Реконструкцията на този път ще подобри безопасността на движение и ще осигури по-добри условия за достъп до Лесопарк „Липник“ – предпочитана дестинация за отдих, спорт и риболов както за българи, така и за румънски туристи. Проектът ще бъде изпълнен в рамките на две години.

Вторият проект, на стойност 305 000 лева, предвижда благоустрояване на междублоковото пространство в квартал 205, което е разположено между улица „Цариград“, механата „Русе“, блок „Мургаш“ и блок „Георги Димитров“. Пространството е в лошо състояние и не е ремонтирано от години. Новото планиране ще осигури по-добри възможности за паркиране и ще подобри качеството на живот в района. И този проект е предвидено да приключи в рамките на две години.

Община Русе очаква в близките седмици да получи одобрение за допълнително финансиране в размер на 27,2 милиона лева за още пет приоритетни проекта. Тези инициативи целят да модернизират техническата инфраструктура и да подобрят условията за живот в града и региона, създавайки по-добра среда за местните жители и бизнеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    12
    Жител на Николово
    И кой ще следи за спазването на правилата за движение в населено място? Всички "летят" без винетка с висока скорост през Николово и тормозят жителите му, сякаш пътят е магистрала?
  • 3
    11
    Леля Васи
    Моят дали е ударил шпакла на златната?
  • 4
    10
    Просто въпрос
    Участъкът от Юделник до Борисово е вече ремонтиран! Не можете ли да ремонтирате път който наистина има нужда?
  • 2
    9
    Много смешно
    Ха ха!
  • 7
    8
    Николовчанин
    Магистрала ли ще правят до Николово за тези милиони.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари