Община Русе ще си партнира с Влади Ампов - Графа в зелената му кауза

3

Музикалната звезда и кметът обсъдиха екологични инициативи и посетиха анаеробна инсталация за преработка на отпадъци​

Владимир Ампов - Графа, любимецът на музикалната сцена, който ще изнесе концерт в Летния театър в Русе на 18 юли, посети новоизградената анаеробна инсталация за преработване на биоразградими отпадъци. На посещението го съпровожда кметът на Русе Пенчо Милков, с когото обсъдиха важни екологични въпроси.

Посещението на Графа в Русе е част от неговата ангажираност към опазването на околната среда, която е важна тема и в концертите от “Най-щастливото турне”. Двамата с кмета обсъдиха актуални екологични теми, свързани с компостирането на отпадъци и нерагламентираните сметища, както и мерки за справяне със замърсяванията. „Община Русе предприема целенасочени стъпки към подобряване на средата, в която живеем. Единствено заедно можем да направим нашата действителност по-добра както за нас, така и за тези, които ще оставим след себе си“, заяви кметът Милков.

Графа предложи конкретни инициативи за повишаване на обществената осведоменост и участие в борбата срещу замърсяването. Той изрази благодарността си към кмета за предприетите мерки и подчерта значението на общественото съзнание и активното участие в поддържането на чиста и здравословна среда.

След срещата в сградата на Общината, двамата посетиха анаеробната инсталация за преработване на разделно събрани биоразградими отпадъци в Русе. Там Графа се запозна с процеса на компостиране на органични отпадъци. Инсталацията е важна част от усилията на Община Русе за устойчиво управление на отпадъците и намаляване на вредното им въздействие върху околната среда.

Ангажиментът на Влади Ампов към околната среда стартира по инициатива на „ПроКредит Банк“ във връзка с концерта му на Националния стадион „Васил Левски“. На това събитие двадесет хиляди зрители прегърнаха идеята да посетят концерта с градски транспорт и активно се включиха в разделното изхвърляне на отпадъци. Резултатът беше впечатляващ – без задръствания и нерви около паркирането в района на стадиона, чист терен и седалки на следващата сутрин.

Успешното начало на зелената кауза на Графа вдъхнови разгръщането ѝ като част от „Най-щастливото турне“ на лято 2024. Целта е всички концертни локации и природата около тях да останат чисти, а турнето да се превърне в едно от най-мащабните природосъобразни национални събития.

Още на входа на Летния театър в Русе посетителите ще забележат контейнерите за разделно събиране на отпадъци, осигурени от „ЕКОПАК“. Там ще получат и информация как да спечелят страхотни награди от ексклузивната за гостите игра на ПроКредит Банк.

Билети за концерта на Графа в Русе се продават в мрежата на Ивентим и на касата на Летния театър в деня на събитието. Деца на възраст до 4 навършени години влизат безплатно без право на седящо място, а навършилите 5 години и учениците ползват 50% отстъпка от цената на редовния билет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Няма нужда от радходки
    Що е трябвало да ходят тук и там двамата експерти по екологични проблеми?! Боклукът е навсякъде окоро нас.. A propos, новата анаеробна инсталация, която Пунчо рекламира, да има нещо общо с Ковачки?! Няма лошо. И той има принос за екологията на Русе, нали?!
  • 3
    5
    Осман
    Изглежда сметищета в Русе станаха атракция. Пенчо да беше разходил Лили Иванова, да и покаже новите забележителности на града. Туроператорите могат да включат посещения на сметищета и пречиствателните станции в програмата си.
  • 7
    4
    Аз
    Явно кинти е дал дришльото!
  • 19
    3
    Моето име
    Гледам снимката на екипа на Общината и си мисля...бахти тъпите парчета и позьори ни управляват.
  • 21
    2
    Франциск
    Пенчо покажи ми контейнерите из града и го заведи до Монтюпе да подишате чист въздух, после в края на парка да усетите аромата на лайна от пречиствателната станция. Отидете и до оргахим и по международното също... Мамицата ти лицемерно джудже скапано
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари