Община Русе модернизира Индустриален парк ЛВЗ с европейско финансиране

1
Мащабен инфраструктурен проект стартира в Индустриален парк ЛВЗ - Русе
Мащабен инфраструктурен проект стартира в Индустриален парк ЛВЗ - Русе

Мащабен инфраструктурен проект стартира в Индустриален парк ЛВЗ - Русе

Общински съвет - Русе ще разгледа утре извънредно предложение за важни промени, свързани с подобряването на инфраструктурата на Индустриален парк ЛВЗ. Предложението, внесено по спешност, цели да одобри анекс към споразумението за партньорство между Община Русе и "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД, което ще позволи стартирането на процедурите по възлагане на обществени поръчки, необходими за изпълнението на мащабен инфраструктурен проект.

Проектът "Реконструкция, рехабилитация и изграждане на нова техническа довеждаща и вътрешна инфраструктура за Индустриален парк ЛВЗ, град Русе, включително обновяване на сградния фонд" се осъществява по процедура BG-RRP-3.007 "Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции (AttractInvestBG)" от Плана за възстановяване и устойчивост, финансиран от Европейския съюз.

Според предложения анекс, Община Русе поема отговорност за изграждането и въвеждането в експлоатация на обект "Реконструкция, рехабилитация и изграждане на нова довеждаща техническа инфраструктура до и от Индустриален парк ЛВЗ", включително улица "Охрид", улица "Тракия" и пътен възел по булевард "Тутракан" в град Русе. Срокът за изпълнение на проекта е до 30 май 2026 година.

Общината ще бъде възложител на няколко ключови обществени поръчки, включващи:

  1. Проектиране и строителство на довеждащата инфраструктура
  2. Упражняване на строителен надзор
  3. Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти
  4. Изготвяне на оценка на въздействието върху пътната безопасност
  5. Изготвяне на одитен доклад за пътна безопасност

За да се гарантира прозрачност и ефективност, Община Русе и "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД ще сключат допълнително споразумение за съвместно възлагане на обществени поръчки съгласно член 8 от Закона за обществените поръчки. Това споразумение ще уреди всички организационни, технически и финансови въпроси, свързани с провеждането на процедурите и сключването на договорите.

Документациите за обществените поръчки ще бъдат изготвени от "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД, но ще подлежат на предварителен и последващ контрол за законосъобразност от страна на Структурата за наблюдение и докладване (СНД) по Плана за възстановяване и устойчивост.

Общината поема дългосрочен ангажимент за поддръжка, стопанисване и управление на изградената инфраструктура, което ще осигури устойчивост на инвестицията.

Този проект е част от по-широката стратегия на Община Русе за икономическо развитие и привличане на инвестиции. Очаква се подобрената инфраструктура да доведе до създаване на нови работни места и да стимулира икономическия растеж в региона.

Изпълнението на проекта ще се следи внимателно, за да се гарантира спазването на всички европейски и национални изисквания. Община Русе е отговорна за спазването на законодателството при провеждането на процедурите за избор на изпълнители и носи отговорност за евентуални нередности.

Утрешното заседание на Общинския съвет се очаква с голям интерес от страна на бизнеса и гражданите на Русе. Одобряването на анекса ще бъде решаваща стъпка към модернизиране на индустриалната инфраструктура на града и подобряване на инвестиционния климат в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    неинформиран
    То пак с чужда пита някой помен ще прави.Общината ще направи,а друг ще привитизира на готово.Къде го дават това по света? Това не е ЛВЗ"Васил Коларов". и улицата вече е "Доростол",а преди беше и тя "Васил Коларов".Там вече някой нали влиза във владение,ко се правят на луди?
  • 3
    1
    за един
    кабел изкопаха целия град , а да видим как бабите ще пресичат Тулча и Цветница. Да новия Лидъл - само с кола и тротинетка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари