Община Русе: Масови обработки срещу комари и ремонтни дейности

2
Седмичен отчет на Община Русе за седмицата 17-21 юни
Седмичен отчет на Община Русе за седмицата 17-21 юни Снимка: Община Русе

Седмичен отчет на Община Русе за седмицата 17-21 юни

Обработки Срещу комари и поддържане на тревните площи

През седмицата от 17 до 23 юни Община Русе предприе значителни мерки за подобряване на екологичната и комуналната обстановка в града и околните населени места. На 17 юни бяха извършени обработки срещу комари в селата Басарбово, Просена, Семерджиево, Ястребово, Долно Абланово и в кварталите „Средна кула“, „ДЗС“ и „Образцов чифлик“. На следващия ден, 18 юни, подобни обработки бяха проведени в селата Червена вода, Тетово, Ново село, Бъзън и Хотанца.

Косене и обновяване на паркове и улици

Община Русе също така продължи редовното поддържане на тревните площи. Косене беше извършено в района на ГКПП „Дунав мост“, булевард „България“, Парк на възрожденците, Парк на младежта и Централна градска част, както и по сервитутите на улиците „Тулча“, „Плиска“, „Доростол“, „Чипровци“ и булеварди като „Христо Ботев“ и „Васил Левски“.

В допълнение, подготовката за полагане на нова настилка в Парка на възрожденците беше завършена, а в района на Товарна гара приключи цялостният ремонт на зоните за паркиране, тротоарите и подходите. Извършено беше машинно фрезоване на старата настилка, подсилване на съществуващата основа и полагане на нови бетонови ивици и асфалтова настилка.

Ремонтни дейности и улично осветление

Продължава изпълнението на благоустроителни дейности около блок „16“ в квартал „Дружба“ 1, както и локални ремонти на настилките по улиците „Екзарх Йосиф“, „Киев“, „Св. Димитър Басарбовски“ и „Търговска“. Бяха извършени и ремонти по компрометирани участъци по общинския път Николово – Червена вода и за село Семерджиево.

Освен това, отстранени бяха опасни пропадания на настилките на участъци от улиците „Боянци“, „Згориград“ и „Драч“. Ремонтите в сградата на Детска ясла №9 в квартал „Дружба“ 1 също продължават. Беше възстановено неработещо улично осветление на различни места в града, включително на кръстовището на улица „Петко Д. Петков“ с улица „Муткурова“.

Дейности в образованието и културата

В рамките на седмицата Община Русе обяви резултатите от второ класиране за прием в детските градини и първи клас и откри възможността за подаване на заявления за трето класиране. Също така, беше изготвено предложение за приемане на проект на Общинска програма за закрила на деца с изявени дарби за 2024 година.

Бяха проведени работни срещи за подготовка на Фестивала по драконови лодки и представен програмният и финансов отчет за проведения 63-ти МФ „Мартенски музикални дни“. Подготвена беше окончателната програма на летния фестивал „Сцена под звездите“, а логистичните дейности за концерта, посветен на Деня на река Дунав, бяха завършени.

Международни програми и проекти

Община Русе участва в стартиращата конференция на проект „DISMAR“, финансиран от Програма „Интеррег VI A Румъния-България 2021-2027“, който ще осигури ново маркиране за безопасен и устойчив воден транспорт. На 19 юни екипът от енергийни мениджъри взе участие в онлайн среща по проект „МЕНЕРДЖЕРС“, представяйки модела за отдел „Общински енергиен мениджър“.

Социални дейности, здравеопазване и транспорт

Община Русе извърши планови проверки на личните и социалните асистенти по различни програми. Сключени бяха договори за социални услуги и подадено искане за изменение на проект „Грижа в дома в Община Русе“. В рамките на детска ясла №15 се проведоха профилактични прегледи на децата от дентален лекар.

Здравните медиатори извършиха патронаж в кварталите „Чародейка“, „Средна кула“ и „Селеметя“, консултирайки гражданите по различни здравни въпроси. Подготвена беше организация за допълнителен транспорт до Лесопарк „Липник“ за Фестивала на драконовите лодки, а също така продължава подготовката за стартиране на обслужване на всички градски линии от „Общински транспорт Русе“ ЕАД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Досада
    Стига с тези отчети! Това са документи за вътрешен обмен и информация на администрацията, от които гражданите не се интересуват!!! Доброто управление се усеща от гражданите не като се публикуват ежеседмично глупости , а като се ползват комуналните, социалните, административните услуги на общината! А те са под всякаква критика!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари