Община Русе: Активни мерки за подобряване на градската среда

0

През изминалата седмица Община Русе извърши ремонт на няколко улици

През изминалата седмица, Община Русе предприе инициативи и ремонти, насочени към подобряване на градската среда и услугите за гражданите.

Инфраструктурни подобрения и ремонтни дейности

В рамките на ресор „Опазване на околната среда и комунални дейности“ бяха продължени и нови строителни проекти. В квартал „Здравец“ продължават подготовките за полагане на нова настилка в междублоковите пространства на блок „Николаев“ и блок „Валентина Терешкова“. Това ще осигури по-добри условия за жителите и ще подобри облика на района.

На улица „Момчил войвода“ бе извършен ремонт на компрометирани плочи по тротоара, а на улица „Луи Айер“ стартира монтажът на двустранен стълбищен парапет, който ще повиши безопасността на гражданите.

Локални ремонти бяха проведени на настилки в няколко ключови улици, включително „Видин“, „Давид“, „Будапеща“, „Петко Д. Петков“ и „Георги С. Раковски“. Тези дейности са част от по-широката инициатива за поддържане на уличната мрежа в града.

В Детска ясла №9 на улица „Ловеч“ 27, квартал „Дружба“ 1, продължават външните ремонтни дейности, които ще подобрят условията за малчуганите и персонала.

Особено внимание бе обърнато и на уличното осветление. Възстановено бе осветление на участъци по улици като „Стряма“, „Пирот“, „Шипка“ и „Чипровци“, както и на площад „Свобода“. Също така, бяха извършени ремонти на външното осветление в различни квартали и на общински обекти, като общинския жилищен блок в квартал „Образцов Чифлик“.

В село Ново село и село Басарбово, стари осветителни тела бяха подменени с нови LED осветители, което ще намали разходите за електроенергия и ще подобри осветеността на публичните пространства.

Културни и образователни инициативи

В ресор „Образование и култура“ също бяха реализирани значими инициативи. Община Русе организира отбелязването на 145-годишнината от създаването на Военноморските сили на България с тържествени ритуали и концерт на Представителния духов оркестър на ВМС.

Освен това, бяха проведени текущи проверки в детските градини във връзка с летния режим на работа и бе разкрита втора яслена група в Детска градина „Снежанка“ в квартал „Дружба“ 3.

Социални дейности и здравеопазване

В рамките на ресор „Социални дейности, здравеопазване и транспорт“ продължава програмата за универсална превенция „Спорт за свободен живот“, като бяха проведени спортни тренировки и интерактивни сесии с деца и младежи от различни социални групи.

Здравните медиатори оказаха съдействие на множество лица за провеждане на медицински прегледи и консултации относно имунизациите. Във връзка със Световната седмица на кърменето, те консултираха 25 майки относно ползите от кърменето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Plamen
    На улица Изгрев няколко дни не беше извозван боклука и в резултат местата около контейнерите бяха заляти от чанти и чували с боклуци. Бутилки, чанти се търкалят надолу по улицата. Камионът мина и взе само съдържанието от контейнерите. За носещата се смрат, мухи от разлагащите се органични отпадъци няма да говоря. ЗАЩО НЕ СЕ ВЪВЕДЕ РЕД?
  • -2
    4
    ЕКО
    Мъжът ми винаги работи активно, ама веднъж бившата му жена ни хвана как работи с мен АКТИВНО и възвратно постъпателно във влажна среда.
  • 9
    3
    Искрена
    Кога ще бъдат климатизирани болничните стаи в гр. РУСЕ?! До кога гишетата в болници и аптеки ще бъдат толкова ниски, та гржаданите са принудени да превиват болните си гърбове?!
  • 14
    2
    Мизерия
    Мизерни тротоарни кърпежи на парче... Това ли засружава "най- европейският български град" (за сведение на по-младите, които не знаят, така наричаха Русе преди 30-тина години. Вече не).
  • 11
    1
    Пффф
    "Особено внимание бе обърнато и на уличното осветление. Възстановено бе осветление на участъци по улици като „Стряма“, „Пирот“, „Шипка“ и „Чипровци“, както и на площад „Свобода“ Половината град е ловна площадка на Батман пффф...международното подмяната от пролетта, същите участъци са тъмни, а на останалите места лампите мигат. Половин бул. "Липник" е мрак
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари