Областната администрация и Русенската митрополия обсъждат съвместни проекти за поклоннически туризъм

0

Областният управител на Русе Драгомир Драганов почете рождения ден на митрополит Наум и Деня на Свети Иван Рилски

В деня на Свети Иван Рилски, който съвпада с рождения ден на Негово Високопреосвещенство Наум, Русенски митрополит, областният управител на Русе Драгомир Драганов взе участие в традиционния прием, организиран от Русенската света митрополия. Поради отсъствието на дядо Наум, господин Драганов бе посрещнат от тивериополския епископ Тихон и от викарния епископ Макарий.

Обсъждане на бъдещи съвместни инициативи

По време на срещата бяха обсъдени възможности за сътрудничество между Областната администрация и Русенската света митрополия. Една от ключовите идеи, които бяха разгледани, е разработването на разнообразни туристически маршрути с фокус върху поклонническия туризъм. Предвижда се и създаването на съвместни проекти с Румънската православна църква, целящи да насърчат посещенията на свети места в двете съседни държави.

Поздравителен адрес от областния управител

По повод 56-ия рожден ден на митрополит Наум, Драгомир Драганов отправи сърдечни пожелания чрез поздравителен адрес. В своето послание областният управител подчерта важната роля на духовния водач в съвременното общество:

"Със своята доброта Вие успявате да подкрепите миряните във времена на изпитания и да им дадете надежда. Убеден съм, че това е особено важно днес, когато всекидневието ни е изпълнено с редица предизвикателства, а страхът, недоверието и отчуждението помежду ни се опитват да вземат превес", пише Драганов.

Призив за активно добротворство

Областният управител призова дядо Наум да продължи своята мисия за вдъхновяване на добри дела:

"Не спирайте да будете човешката съвест и да я вдъхновявате за добри дела, защото това е най-сигурният път заедно да постигнем един по-милостив свят, където смиреността и състрадателността не са просто думи, а начин на живот. Нека не си затваряме очите за проблемите, пред които сме изправени, нека бъдем добротворци и да градим с усърдие в храма на човечността", се казва още в поздравителния адрес.

Благодарност за ползотворно сътрудничество

Драгомир Драганов изрази своята благодарност към Негово Високопреосвещенство за съвместната им дейност в полза на жителите на област Русе и Североизточна България. Той пожела на митрополит Наум здраве, дълголетие и да продължава да бъде пример за благородство, добруване и мъдрост.

Приемът в Русенската света митрополия събра множество представители на държавната и местната власт, както и видни общественици, подчертавайки значимостта на събитието и уважението към духовния лидер на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Суспано пиянде
    Дано са почерпили облаСния некадърник- ракия от сутринта!
  • 1
    1
    поклонник
    Какъв поклоннически туризъм,като до храмовете и манастирите няма път,а само разбити калдъръми с лунен пейзаж от 19 ти век.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари