Обещаният ремонт на Дунав мост буксува още в началото

3
Русенци коментират ремонта на Дунав мост
Русенци коментират ремонта на Дунав мост

Русенци коментират ремонта на Дунав мост

Днес в социалните мрежи бяха разтърсени от неочаквано разкритие, направено от Силвестър Димитров. В публикация, придружена с видео, г-н Димитров сподели своите наблюдения относно дългоочаквания ремонт на Дунав мост, който официално стартира преди дни.

"Трети ден минавам, и никакъв ремонт не се прави", заяви категорично Димитров в своя пост, предизвиквайки вълна от реакции сред местните жители. Видеото, заснето по време на преминаването му през моста, ясно показва липсата на каквато и да било строителна дейност или работници на обекта.

Публикацията на г-н Димитров предизвика бурни дискусии в коментарите, където граждани изразиха своето недоволство и скептицизъм относно провеждането на ремонта. Мнозина споделиха подобни наблюдения, потвърждавайки липсата на видима активност на моста.

"Сега ще кажат, ама то трябва някакво технологично време... ала бала... там трябва да се работи 24/7", коментира един от потребителите, изразявайки общото мнение, че ремонтните дейности би трябвало да се извършват непрекъснато.

Други жители на Русе изразиха съмнения относно ефективността на планирания ремонт. "То не е ремонт, а 'парфюмиране'. След 2 години управата пак ще се прави на изненадана, че състоянието на моста е зле. Така ще е, докато накрая не падне мостът", сподели друг загрижен гражданин.

Някои коментатори се опитаха да намерят обяснение за липсата на дейност, предполагайки, че високите летни температури може би възпрепятстват работата. "На тези температури, нормално е", отбеляза един от тях. Други, по-скептично настроени, предположиха, че работниците може би са в "отпуска или чакат да 'узрее' фрезованата част".

Ситуацията повдига сериозни въпроси относно организацията и изпълнението на този важен инфраструктурен проект. Планираният ремонт на Дунав мост е от критично значение не само за Русе, но и за целия регион, тъй като съоръжението е ключова връзка между България и Румъния.

Липсата на видим напредък в началните дни на ремонта поражда опасения относно спазването на обявения график и качеството на предстоящите работи. Гражданите основателно се притесняват, че двугодишният срок за ремонт може да се окаже недостатъчен, ако темпото на работа не се ускори значително.

Остава открит въпросът защо ремонтът е планиран да започне в разгара на лятото, когато високите температури могат да затруднят строителните дейности. Този избор на време за начало на проекта предизвиква допълнителни съмнения относно цялостното планиране и управление на ремонта.

Ситуацията с ремонта на Дунав мост ще продължи да бъде обект на засилено обществено внимание. Гражданите на Русе и региона очакват прозрачност и ефективност в изпълнението на този ключов инфраструктурен проект. Остава да се види дали отговорните институции ще реагират на повдигнатите въпроси и ще предприемат мерки за ускоряване на ремонтните дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    Дедо Гочо
    Самия мост е построен за 2 години. Какъв е този ремонт.
  • 5
    12
    Сладкият Лъв до aha
    Прав си,прав си,не е лъжа,не е лъжа.Роднинството.го има.Малко е изхлестено но след 09.09.1944 г. След 10.11.1989 г. пак се изхлестват ама са си същите,така де.
  • 12
    11
    aha
    В общината не се псуват, щото всички са роднини.
  • 7
    10
    Лъвският Рев
    Лъвският Рев да се чуе в Красен и Бяла и да им събори керемидите.Да отекне като топовен екот през балкана в Банкя и да се чуе в бившото барче на "Ипон".Да се разхвърчи бамбук и тръстика от лъвски рев.
  • 6
    9
    Към 8-и
    Лъвове ама с миши опашки и миши ушици.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари