Няма замърсяване на въздуха след взривовете край Елин Пелин

0
Това съобщиха от Столичната дирекция „Аварийна помощ и превенция”
Това съобщиха от Столичната дирекция „Аварийна помощ и превенция” Видео: NOVA

Това съобщиха от Столичната дирекция „Аварийна помощ и превенция”

Въздухът в град Елин Пелин не показва признаци на замърсяване след серия от взривове, които разтърсиха района. Според данни от мобилните станции, разположени в околността, нивата на фините прахови частици остават в нормалните граници. Това съобщиха от Столичната дирекция „Аварийна помощ и превенция”, която следи ситуацията внимателно.

„Чрез дрон наблюдаваме района на взривовете и най-вече един от складовете, който казаха, че е доста пълен и не е гръмнал. Мисля, че няма такава опасност. Всичко започва да затихва. Чуват се остатъчни взривове”, заяви Стефан Георгиев, представител на дирекцията, предаде NOVA.

След инцидента, който предизвика загриженост сред жителите на района, беше предприета бърза реакция от страна на властите. На място бяха изпратени екипи с мобилни станции за мониторинг на качеството на въздуха, които не регистрираха отклонения от нормата.

Въпреки че все още се чуват остатъчни взривове, специалистите са уверени, че няма опасност от нови експлозии, които да застрашат околната среда или здравето на населението. Вниманието е насочено към складовете в района, като едно от тях все още е непострадало, но е под наблюдение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари