Няма опасност за живота за двамата парашутисти, приземили се върху автомобил край Ихтиман

0
Скок с парашут завърши с необичаен финал, но за щастие без жертви
Скок с парашут завърши с необичаен финал, но за щастие без жертви Видео: NOVA

Скок с парашут завърши с необичаен финал, но за щастие без жертви

Неделното спокойствие на малкото село Черньово в Ихтиман бе нарушено от драматичен инцидент с двама парашутисти, които се приземиха върху паркирана кола в населеното място. Инцидентът е станал в неделя по обяд, когато двамата мъже – любител парашутист и инструктор – изпълнили скок с общ парашут, но нещата се развили неочаквано.

По предварителни данни се смята, че при скока се е отворил резервният парашут едновременно с основния. Тази непредвидена ситуация рязко променила скоростта и траекторията на парашутистите, което довело до тяхното твърдо кацане върху автомобил, паркиран в село Черньово.

Свидетели на инцидента: „Беше страхотен тътен”

Кирил Димитров, местен жител, заедно със съпругата си Миглена, се оказали случайни свидетели на инцидента. Те обядвали с приятели, когато чули силен тътен. „Беше страхотен тътен. Видяхме, че двама души с парашут са паднали върху колата,” сподели Кирил пред медиите.

По-тежко пострадал е 26-годишен мъж, който е получил скока с парашут като подарък за рождения си ден. Свидетели разказват, че той бил видимо уплашен и говорел несвързано след инцидента. „Говореше несвързано, явно защото беше уплашен. Кракът му беше счупен,” разказва Кирил. Според информация от Спешна помощ, младежът е с фрактури на таза, крака и ребрата. Той е откаран в болница „Света Анна” и по последна информация животът му не е в опасност.

„Видях как се отвориха два парашута”: Очевидци разказват

Очевидецът Спас Терзийски описва ситуацията като неуправляема. „Видях как се отвориха два парашута. Момчето просто не можеше да ги владее,” обясни Терзийски. Неговите думи потвърждават версията, че инцидентът е възникнал вследствие на неочаквано отваряне на резервния парашут.

Друг свидетел, Веска Ярева, добавя: „Парашутът висеше на ореха. Момчето беше паднало долу, с лице към колата. Всичко по нея беше на сол.”

Фирмата оператор: „Инцидентът е единичен случай”

Фирмата, която организира парашутните скокове, потвърди, че това е първият подобен случай в тяхната практика. Въпреки че не пожелаха да коментират пред камера, представители на фирмата обясниха, че причината за инцидента е неочакваното отваряне на резервния парашут. Според тях това рязко е променило траекторията на парашутистите и ги е принудило да се приземят върху колата. Същата информация бе потвърдена и от МВР - София, която се занимава със случая.

По случая е образувано досъдебно производство, което ще установи причините за възникналата авария и дали са спазени всички правила за безопасност по време на скока.

Местните жители настояват за премахване на летището

Инцидентът отново събуди притесненията на жителите на Черньово, които вече са свидетели на не един инцидент, свързан с парашутни скокове в района. Местните твърдят, че са подавали подписка за премахване на летището, което се намира в близост до селото, заради опасностите, които носи.

Това не е първият инцидент тук, искаме да се вземат мерки,” коментира един от жителите. Въпреки техните опасения, засега летището продължава да функционира и да привлича любители на парашутизма.

Разследването по случая продължава, като се очаква да бъдат извършени допълнителни експертизи за установяване на точните причини, довели до инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари