НСОРБ отличи общини и личности за приноса им в местното самоуправление

0
Шумен, Свиленград и Ардино - модели за успешно местно управление
Шумен, Свиленград и Ардино - модели за успешно местно управление Снимка: Георги Еленков / Facebook

Шумен, Свиленград и Ардино - модели за успешно местно управление

Национално сдружение на общините връчи престижни отличия за принос в местното самоуправление.

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) отличи общини и личности с изключителен принос в сферата на местното самоуправление за 2024 година. Церемонията по награждаването се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти в курортен комплекс "Албена".

Признание за сътрудничество и екипна работа

Силвия Георгиева, изпълнителен директор на НСОРБ, изрази благодарност към всички общини за тяхното активно участие и сътрудничество в дейностите на сдружението. Отличията бяха връчени лично от президента Румен Радев, подчертавайки значимостта на събитието.

Награди в три категории

Наградите бяха разпределени в три категории според размера на общините - голяма, средна и малка община.

В категория "Голяма община" призът отиде при община Шумен. Кметът проф. Христо Христов прие отличието от името на общината. Силвия Георгиева подчерта приноса на шуменската общинска администрация, изпратила над 20 актуални становища по различни теми към сдружението, както и участието на над 36 представители на администрацията в различни комитети на НСОРБ.

Отличието в категория "Средна община" бе присъдено на община Свиленград. Кметът арх. Анастас Карчев и председателят на Общинския съвет Георги Еленков получиха наградата. Изпълнителният директор на НСОРБ отбеляза, че Свиленград е пионер в прехода към нулеви отпадъци и активен участник в дискусиите за реформата на такса "битови отпадъци".

В категорията "Малка община" наградата отиде при община Ардино. Кметът Изет Шабан прие отличието. Силвия Георгиева изтъкна, че Ардино е първата община, включила се като партньор в Националния младежки конкурс на НСОРБ, и е най-активната община в дейностите на сдружението.

Индивидуални отличия

Връчени бяха и награди за изявени общинари в три категории. Отличия получиха кметовете на Сливен, Мездра и Чепеларе. Наградите бяха връчени от председателя на НСОРБ Даниел Панов.

Специално признание получи и Борис Бояджиев, директор на дирекция "Общинска собственост и икономика" в община Троян. Той бе отличен за работата си по изграждането на Общинската оранжерийна система - модел, който вдъхновява и други общини. Бояджиев бе награден за личната си отдаденост на каузата и успеха му в привличането на съмишленици и доброволци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари