НСО въвежда специален режим на сигурност във Велико Търново

0
Забранява се използването на дронове в радиус от 4 километра
Забранява се използването на дронове в радиус от 4 километра Снимка: БТА / Архив

Забранява се използването на дронове в радиус от 4 километра

Националната служба за охрана (НСО) въвежда специален режим на сигурност във Велико Търново на 22 септември (неделя) по повод отбелязването на 116 години от обявяването на Независимостта на България. Старопрестолният град ще бъде домакин на тържествена проверка, която ще се проведе на площад "Цар Асен I" с начало 19:30 часа, като се очаква това да бъде кулминацията на честванията.

За да се гарантира безопасността на всички присъстващи, НСО предприема редица превантивни мерки. Достъпът до зоната на сигурност ще бъде възможен след 18:00 часа през три специално обособени контролно-пропускателни пункта. Те ще бъдат разположени на улица "Никола Пиколо", улица "Иван Вазов" и улица "Свети Климент Охридски".

На тези пунктове служителите на НСО ще извършват щателни проверки за наличието на потенциално опасни предмети и вещества. Всички граждани ще преминават през проверка с металдетектори за огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

В интерес на сигурността, достъпът до събитието ще бъде ограничен за лица, носещи обемист багаж, както и за тези в очевидно неадекватно състояние. Тези мерки целят да осигурят безопасна среда за всички участници в тържествата.

Особено внимание се обръща на използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в района на честванията. Въвежда се забрана за тяхната употреба в радиус от 4 километра около площад "Цар Асен I" в два времеви интервала - от 07:00 до 13:00 часа и от 17:00 до 22:00 часа.

Тези мерки за сигурност подчертават важността на събитието и стремежа на властите да осигурят безопасното му провеждане, давайки възможност на гражданите да отбележат този значим исторически момент в спокойна и сигурна обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари