Новият шеф на БЛС: Ще се борим за достойно заплащане на лекарския труд

0
Д-р Николай Брънзалов изрази надежда тази година политиците да приемат навреме бюджета
Д-р Николай Брънзалов изрази надежда тази година политиците да приемат навреме бюджета Снимка: БТА

Д-р Николай Брънзалов изрази надежда тази година политиците да приемат навреме бюджета

Един от първите и най-важни приоритети на Българския лекарски съюз е справедливото остойностяване на труда на медиците. Това заяви новият председател на съюза, д-р Николай Брънзалов, в интервю за предаването „Денят започва“.

Според д-р Брънзалов, лекарският съюз възнамерява да изпрати писмо до Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), за да инициират преговори за нов анекс към Националния рамков договор (НРД). Той изрази надежда, че тази година политиците ще успеят да приемат бюджета навреме. В своите изказвания д-р Брънзалов подчерта, че ще се бори за достойно заплащане на труда на българските лекари и за прилагането на адекватна методология за изчисляването му.

„Българските лекари трябва да знаят, че техният труд има стойност и че това ще бъде основата, върху която ще се надгражда. Надявам се да има политическа воля за въвеждането на тази методика“, сподели председателят.

Той също така коментира въпроса с потребителските такси, които се заплащат на личните лекари, като посочи, че този проблем се нуждае от решителни политически действия. „Тези въпроси трябва да бъдат разгледани обективно от депутатите, които получават заплати, базирани на средната работна заплата, умножена няколко пъти. Лекарите, от друга страна, са обвързани с фиксирани възнаграждения, които трудно отразяват истинската стойност на техния труд,“ добави той.

Д-р Брънзалов също така обяви, че въпреки новата си роля на председател на БЛС, той ще продължи да практикува като общопрактикуващ лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари