Новият български патриарх е Даниил

1
Патриархът бе избран с тайно гласуване на два тура
Патриархът бе избран с тайно гласуване на два тура Снимка: Facebook

Патриархът бе избран с тайно гласуване на два тура

Даниил е новият български патриарх.

Четвъртият Патриаршески избирателен църковен събор започна рано сутринта. Новият български патриарх и Софийски митрополит бе избран с тайно гласуване на два тура.

Претенденти за поста бяха трима митрополити - Григорий, Даниил и Гавриил.

На първото гласуване за Врачанския митрополит Григорий са гласували 64-има делегати. Видинският митрополит Даниил е получил 51 гласа. Ловчанският митрополит Гавриил е бил подкрепен от 19 делегати. Има и четири недействителни бюлетини. В Събора участват 138 делегати.

По-късно на балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил бе избран четвъртият патриарх на България - Даниил. Даниил Видински спечели балотажа с 69 гласа. Другият кандидат за духовен водач - Григорий Врачански, събра 66 от гласовете. Недействителните бюлетини бяха три.

Официалното обявяване на новия патриарх ще е в 14:30 часа, камбаните на всички български църкви и манастири ще бият в продължение на 30 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Укротете се!
    Гниди безбожни, това е българският Патриарх! Точка! Това не са ви коментари дали "скучаещата Рена" била по достойна от "апатичния Иван" или "палавия Пенчо"! Това не ви е осмисляне на семплия животец, базиран на плюене и храчене! България е имало - нямало - имало - нямало, но Църквата винаги е била! Ъндъстенд Ася Пенчева? Точно ти, табуретка потомствена, що не си бъркаш словесните помии в Каритас? Коя си ти, че сквернословиш Патриарха малформация легендарна!
  • -3
    7
    До 5
    Слабата руzzия командва само където и върви не особено убедителната пропаганда - т.е. там където хората не четат, не знаят и не се интересуват.. книги, история, мислене - неща непознати за хората като теб и амебките путьофили.
  • 1
    6
    Позор, нищожества!
    Както вече трябва да сте се досетили,аз съм смрадливия анално-олабен травестит Путин Хуйло! Както виждате отдавна не съм си вземал хапчетата за хормонална терапия и аналната ми чакра съвсем се е възпалила! Иначе Даниил е прекрасен избор за разлика от онази жалка реднешка подлога Въртоломей Гей! Честито на всички българи!
  • 7
    5
    до 3
    Ей, тва слабата Русия навсякъде командва, а?!? Хем слаба, хем и чужди президенти избира?!? Сега и патриарси?!? Айде разберете се тва евроатлантиците слаба ли е, силна ли е! А в избора на патриарх ти #3 не се бъркай това си е дело църковно, а ти в църква скоро не си влизал, да не река нивгаш!
  • 7
    4
    До 3
    Позор е поканата и присъствието на агента на ЦРУ вЪртоломей.Той не уважи погребението на Патриарх Неофит, но сега изприпка да покаже кои са новите господари от презокеана, чиято маша е вЪЪРтоломей.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари