Нови огнища се разпалиха в Рила

0
Ще се разрасне ли огнената стихия
Ще се разрасне ли огнената стихия

Ще се разрасне ли огнената стихия

Пожарът в Рила отново се активизира, като огнища се разпалиха във високите части на планината, въпреки че дъждовете през последните дни оказаха помощ на огнеборците в борбата с огъня.

За момента рискът от разрастване на пожара остава нисък. Основните причини са по-ниските температури във високите планински райони и липсата на силен вятър, който преди дни усложняваше ситуацията.

Все пак, тлеещи огнища продължават да съществуват и на места огънят отново излиза на повърхността.

„Ситуацията постепенно се нормализира, но все още не е напълно овладян, защото на места пожарът пробива през просеките. Пожарът вече не е същият като преди една седмица, почти не се развива. Има около 4-5 огнища, които на места пробиват, поради специфичния терен с много големи камъни, което ни пречи да направим добри просеки. За да се овладее напълно, е необходимо да вали продължително време и то леко“, коментира пред NOVA главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари