Нови медицински кадри поемат щафетата във Велико Търново

0
Ректорът на МУ-Варна връчи дипломите на новите здравни специалисти
Ректорът на МУ-Варна връчи дипломите на новите здравни специалисти

Ректорът на МУ-Варна връчи дипломите на новите здравни специалисти

Тържествена церемония по дипломирането на нови медицински кадри се проведе днес във Велико Търново. Двадесет и осем медицински сестри и акушерки от Филиала на Медицинския университет - Варна получиха своите дипломи за висше образование.

Шестият випуск на Филиал Велико Търново към Медицински университет "Професор доктор Параскев Стоянов" - Варна празнува успешното завършване на своето обучение в залата на музей "Възраждане и учредително събрание" в старопрестолния град. Тържествената церемония беше уважена от високопоставени представители на академичната общност и местната власт.

Ректорът на Медицински университет "Професор доктор Параскев Стоянов" - Варна, професор доктор Димитър Райков, заедно с директора на филиала във Велико Търново, доцент Весела Иванчева, връчиха дипломите на завършилите студенти. Сред новите специалисти в сферата на здравеопазването са 10 акушерки и 18 медицински сестри.

Особено впечатление направи фактът, че част от младите професионалисти вече са намерили своето място в здравната система на Велико Търново. Сред тях се откроява Мария Денчева - първенец на випуска при акушерките, която в момента работи в Многопрофилна областна болница за активно лечение "Доктор Стефан Черкезов". Нейните постижения бяха отличени с грамоти от областния управител на Велико Търново - Ивайло Здравков, и кмета на града - Даниел Панов.

Филиалът на Медицинския университет - Варна във Велико Търново е основан през 2015 година с цел да подготвя висококвалифицирани кадри за здравеопазването в региона. Учебното заведение предлага бакалавърски програми по специалностите "Медицинска сестра" и "Акушерка" с продължителност на обучението 4 години.

Всяка година филиалът провежда кандидатстудентски изпит под формата на тест по биология, чрез който се селектират между 40 и 45 бъдещи медицински сестри и акушерки. През септември 2023 година образователната институция посрещна своя десети випуск, като към момента там се обучават общо 115 студенти в двете специалности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари