Нови домове за четири улични котки в Русе

6

Йорданка Петрова - ангелът-пазител на бездомните котки в Русе

На улица "Тетевен" в Русе четири улични котки - Добри, Карамел, Пупи и Спас, вече се радват на нови уютни домове. Благодарение на съвместните усилия на доброволци от Сдружение с нестопанска цел "Дунавско сияние" и служители на "Овергаз мрежи" АД, бяха сглобени и дарени три къщички за бездомните животни.

Основната грижа за уличните опашатковци поема Йорданка Петрова - жена с голямо сърце, посветила свободното си време и любов на каузата за бездомните животни. "Никога няма да мога да свикна да гледам гладни очи и не мога да ги подмина", споделя Йорданка.

В дома си Йорданка е приютила пет безстопанствени котки, а в просторния двор зад жилищния блок се грижи за още десетина. Две от новите къщички са поставени именно там, а третата намира място на терасата на втория етаж. Котаракът Добри се е превърнал в истинска атракция за улицата, демонстрирайки акробатичните си умения, като използва газовите съоръжения за стълба, за да достигне до своя нов дом.

Всички котки, за които Йорданка полага грижи, са кастрирани, обезпаразитени и получават необходимото внимание и храна. Финансовите средства за тази кауза идват от личните спестявания на Йорданка, както и от дарения на приятели и съседи.

"Вече не съм сама...", завършва с оптимизъм своя разказ Йорданка, показвайки, че грижата за бездомните животни може да обедини общността и да създаде по-добри условия за живот както за хората, така и за четириногите им приятели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    Ви ет намцко семейство
    иска да усинуви млади крехки котиенца-всеки петък за празненства през уйкендъа .
  • -5
    2
    Спонсор
    Мое ли да дойде да ми целуне бубата, щото тя за друго не става?
  • -5
    1
    Ох
    "ангелът-пазител на бездомните котки" Ха-ха-ха. Поредното ку-ку, събирачка на животни.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари