Нова вълна на коронавирус в Турция: Призив за връщане на маските

0
Началото на учебната година съвпада с нов пик на заразата
Началото на учебната година съвпада с нов пик на заразата

Началото на учебната година съвпада с нов пик на заразата

Турция отново е изправена пред значително увеличение на случаите на КОВИД-19, алармира в днешния си брой вестник "Джумхуриет". Ситуацията буди сериозно безпокойство сред медицинските специалисти в страната.

Д-р Мюслюм Сюнгю, специалист по вътрешни болести, разкри тревожна статистика – четирима от всеки петима пациенти, постъпили в болница с грипоподобни симптоми, дават положителен резултат за КОВИД-19. Тази висока честота на инфекцията подчертава необходимостта от подновяване на предпазните мерки.

"От края на 2019 година досега преминахме през изключително тежък процес. За съжаление, въпреки че хората се държат така, сякаш КОВИД-19 не съществува, заболяването продължава да бъде реалност", предупреди д-р Сюнгю. Той изрази загриженост, че дори хора с потвърдена инфекция пренебрегват носенето на маски, увеличавайки риска от разпространение на вируса.

Специалистът акцентира върху забележимото нарастване на случаите от 15 август насам. С началото на новата учебна година, той отбеляза, че фактически е "открит и новият грипен сезон", което допълнително усложнява епидемиологичната обстановка.

В светлината на тези тенденции, д-р Сюнгю настоятелно препоръчва подновяването на използването на маски в колективна среда. Той подчерта необходимостта от повишено внимание, особено за уязвимите групи: "Отправям специален призив към възрастните хора, пациентите с хронични заболявания и тези със слаба имунна система да бъдат изключително предпазливи през този сезон."

Експертите препоръчват носенето на маски не само в затворени помещения, но и на открити места с голямо струпване на хора, като мярка за ограничаване на бързото разпространение на вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    daskal
    А-А-А - НЕ!!! Не започвайте пак тази лудост! Спрете се! Побъркахте ни!
  • 7
    2
    Аз
    Има непродадени ваксини, фирмите производители са на загуба. Защо да не пуснат някой щам от лаборатория и да се почне старата песен.Такива са директивите и на световно мразения Бил Гейтс, което не стори войната, ще го довършат ваксините.
  • 7
    1
    към „докторите“:
    Да си майките ебете! Нали се „ваксинирахте“? Нали се бустерирахте? Нали се сертифицирахте? Пак ли ще мрете? Или ви умря имунитета и се разболяхте от СПИН? Айде, anneni sikeyim!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари