Нова транспортна артерия ще свърже Индустриалния парк с бъдещата магистрала Русе - Велико Търново

0
Русе планира ключово разширение на улица „Слатинска" в Индустриалния парк
Русе планира ключово разширение на улица „Слатинска" в Индустриалния парк

Русе планира ключово разширение на улица „Слатинска" в Индустриалния парк

В стремежа си да подобри транспортната инфраструктура и да стимулира икономическото развитие, Община Русе предприема важни стъпки за разширяване на улица „Слатинска" в Индустриалния парк на града. Кметът на Русе, Пенчо Милков, внесе предложение в Общинския съвет за определяне на поземлени имоти за общински обекти от първостепенно значение и допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост през 2024 година.

Предложението предвижда промяна в предназначението на четири поземлени имота с идентификатори 63427.86.28, 63427.86.29, 63427.86.30 и 63427.87.26 по Кадастралната карта и кадастралните регистри (КККР) на град Русе. Тези имоти, които в момента са класифицирани като земеделска територия, ще бъдат трансформирани в територия на транспорта. Това ще позволи изграждането на продължение на улица „Слатинска" от о.т. 9482 (километър 1+040) до о.т. 9485 (километър 2+400) в Индустриалния парк.

Решението за тази промяна е взето още на 18 юли 2024 година с Решение № 313 на Общинския съвет - Русе. Сега, с новото предложение, се цели определянето на този проект като обект от първостепенно значение за Община Русе. Това ще улесни процедурата по промяна на предназначението на засегнатите имоти и ще освободи общината от заплащането на такси за промяна на предназначението, съгласно законодателството.

Разширяването на улица „Слатинска" се очаква да донесе редица ползи за Индустриалния парк и града като цяло:

  1. Подобряване на транспортно-комуникационната свързаност в Индустриалния парк.
  2. По-добро обслужване на настоящите инвеститори и привличане на нови.
  3. Улесняване на ежедневното придвижване на работниците до заводите в парка.
  4. Създаване на бъдеща връзка между Индустриален парк - Русе и магистралата Русе-Велико Търново.

Проектът за разширение на улицата е категоризиран като строеж трета категория, буква „б" съгласно Наредба № 1 от 30 юни 2003 година на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Общинският съвет ще разгледа предложението на кмета и се очаква да вземе решение за включване на проекта в списъка на „Обектите от първостепенно общинско значение" в Годишната програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост в Община Русе през 2024 година.

Този проект е част от по-широката стратегия на Община Русе за развитие на градската инфраструктура и създаване на по-благоприятна среда за бизнес и инвестиции в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари