Нова измама: Дължите 35 000 лева за ток

1
Фалшив полицай и телефонни измамници ограбиха възрастна жена
Фалшив полицай и телефонни измамници ограбиха възрастна жена Снимка: Асен Игнатов / Архив

Фалшив полицай и телефонни измамници ограбиха възрастна жена

Възрастна жена от Лозница стана жертва на сложна телефонна измама, при която ѝ бяха отнети 9000 лева. Инцидентът се случи на 23 септември 2024 година, когато 87-годишната жена получила поредица от обаждания с цел изнудване.

Според информация от полицията в Разград, около 08:00 часа сутринта потърпевшата получила първото обаждане от непознат номер. Жена от другата страна на линията ѝ съобщила, че дължи 35 000 лева за изразходвана електроенергия. Това обаждане било последвано от второ - около час по-късно, този път от мъж, който използвал обиди и заплахи, за да принуди възрастната жена да плати исканата сума.

Кулминацията на измамата настъпила вечерта същия ден. Около 21:00 часа пред дома на жертвата се появил мъж, който се представил за служител на "Криминална полиция". Той уверил възрастната жена, че в момента се провежда полицейска операция и че е необходимо да му предаде всички налични парични средства, за да могат да заловят извършителя на престъплението.

Подведена от убедителната история и вероятно уплашена от предходните заплахи, жената предала на мнимия полицай 9000 лева в различни банкноти. Едва на следващия ден, 24 септември, тя осъзнала, че е била измамена и подала сигнал на телефон 112.

Благодарение на бързата реакция на правоохранителните органи и предприетите оперативно-издирвателни действия, извършителят, взел парите, е бил задържан. Оказало се, че това е 49-годишен безработен мъж от село Самуил.

В момента по случая се води досъдебно производство. Властите напомнят на гражданите да бъдат изключително внимателни при получаване на подобни обаждания и да не предават пари на непознати лица, независимо за какви се представят.

Този случай още веднъж подчертава необходимостта от повишена бдителност, особено сред възрастното население, което често става мишена на подобни престъпни схеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари