Нов рекорд на температурата в Русе: 40.8 градуса на сянка

0
Русе счупи температурния рекорд за 17 юли с 40.8 градуса
Русе счупи температурния рекорд за 17 юли с 40.8 градуса Снимка: Dunavmost

Гореща вълна в Русе: Температурите достигнаха 40.8 градуса

Русе отбеляза нов температурен рекорд днес, след като максималната температура на сянка достигна 40.8 градуса към 15:15 часа. Тази стойност, измерена от местните хидрометеоролози, представлява поредното постижение в дългата серия от рекорди през месец юли тази година.

Това е най-високата температура, регистрирана на 17 юли в историята на града, като предишният рекорд беше 40.5 градуса, измерен през 2023 година.

Очаквани гръмотевични бури в Русенско

В следобедните часове се очакват и гръмотевични бури в района на Русе. Метеоролозите предупреждават за възможни бързи и интензивни промени във времето, което може да доведе до краткотрайни, но силни валежи и гръмотевична активност.

Серия от температурни рекорди през последните месеци

Температурните рекорди, които се отчитат през последните два месеца в Русе, продължават и днес. Горещото време и високите температури са характерни за юли, но сегашните стойности надхвърлят обичайните норми за сезона.

Хидрометеоролозите отбелязват, че подобни екстремни температури могат да се очакват и през следващите дни, като съветват гражданите да бъдат внимателни и да избягват продължително излагане на слънце.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари