Нов пожар навлезе през българо-гръцката граница

0

130 човека се борят със стихията

На границата между България и Гърция, в планина Славянка, бушува огнена стихия, която изисква безпрецедентни усилия и на хора, и на тежка техника. Въпреки координираните усилия на всички участващи в гасенето, пожарът се разпространява бързо и продължава да създава сериозни проблеми.

На запад, нов пожар навлезе от територията на Гърция, разпространявайки се с висока скорост и увеличавайки натоварването на екипите, които вече трета седмица се борят с огъня. На източния фронт, пресеченият терен продължава да представлява сериозна пречка за гасенето на пожара.

Въпреки че периметърът на пожара се разширява, засега няма опасност за двете населени места в близост до границата - село Голешово и село Петрово.

Днес в гасенето на пожара участват общо 130 човека, включително пожарникари, военни, горски служители и доброволци. В помощ са и двата самолета, предоставени от Испания, които играят ключова роля в овладяването на огъня. Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване и пълно овладяване на пожара, който продължава да представлява сериозна заплаха за региона.

Спокойна остава ситуацията над село Сенокос, където има тлеещи огнища, които се следят от дежурни екипи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    А гърците?
    Те само ни пробутват огън и после пас.Няма ли дипломатически начин да се заставят да си ядат врялата каша, в която ни забъркват почти месец . Ако бяхме ние виновни, а те потърпевши, досега да са ни заплашили със съд. Нямаше да ни търпят.А ние тормозим огнеборците и ги излагаме на риск.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари