Нов отряд поема Детската полиция на Русе

0

"Белите лястовици" - нова инициатива за поддържане на реда в училище

В Средно училище "Йордан Йовков" в град Русе се състоя вълнуваща церемония, на която 15 ентусиазирани третокласници официално поеха управлението на Детското полицейско управление. Тържественото събитие, проведено на 3 октомври 2024 година, привлече вниманието на редица официални лица и гости.

Церемонията по предаване на знамето на отряда беше кулминацията на събитието. Досегашните членове на Детското полицейско управление с гордост предадоха щафетата на своите по-малки съученици, демонстрирайки приемственост и отговорност.

Заместник-кметът на община Русе, Енчо Енчев, изрази своята подкрепа за инициативата. Той подчерта значимостта на Детското полицейско управление за формирането на активни и отговорни граждани: "Детското полицейско управление е прекрасен пример за това как училището може да изиграе водеща роля в изграждането на младите хора като добросъвестни и активни участници в обществените процеси. Във времена на динамични промени и нови предизвикателства такива инициативи са от значение, защото учат децата на дисциплина, екипност и зачитане на принципите на ред и сигурност", каза Енчев.

Новоизбраните членове на управлението поеха сериозни ангажименти за следващите две години. Те се заклеха да познават и спазват законите, да развиват уменията си и да бъдат винаги готови да помогнат на нуждаещите се. Особено внимание беше обърнато на обещанието им да укрепват приятелството и партньорството в отряда.

Интересен момент в церемонията беше обявяването на нова инициатива. Бившите членове на Детското полицейско управление създадоха отряд "Белите лястовици". Тази група ще играе важна роля в поддържането на реда в училището, подпомагайки дежурните учители и оказвайки подкрепа на съучениците си при нужда.

Ръководството на новия отряд е поверено на Стефан Тотев, старши учител в СУ "Йордан Йовков". Неговият опит и ентусиазъм ще бъдат ключови за успеха на инициативата през следващите години.

Събитието привлече вниманието на важни фигури от местната общност. Сред гостите бяха Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, началникът на Регионалното управление на образованието - Русе, д-р Росица Георгиева, както и висши представители на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе. Присъстваха старши комисар Пламен Първанов - директор на ОД на МВР - Русе, и главен инспектор Мирослав Тодоров - началник на Първо районно управление в Русе. Българският червен кръст - Русе също изпрати свои представители, демонстрирайки широката подкрепа за инициативата.

Церемонията завърши с вдъхновяващи думи от заместник-кмета Енчев, който пожела на учениците и учителите успехи, вдъхновение и увереност в тяхната мисия да изграждат по-добро, справедливо и отговорно общество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари