Нов голям успех за русенското плуване

4
Русенският ветеран Петко Главинов триумфира на Европейското първенство по плуване в Белград
Русенският ветеран Петко Главинов триумфира на Европейското първенство по плуване в Белград

Русенският ветеран Петко Главинов триумфира на Европейското първенство по плуване в Белград

Европейското първенство по плуване за ветерани в Белград, Сърбия, донесе нов голям успех за русенското плуване. Представителят на „Ирис Русе Ветерани“ Петко Главинов завоюва златни медали в дисциплините 200 метра гръб и 100 метра гръб, както и сребърен медал в дисциплината 200 метра съчетано плуване. Впечатляващото представяне на Главинов на международния форум се осъществи в конкуренцията на плувци от Англия, Германия, Израел, Унгария, Франция и други страни.

Петко Главинов е роден през 1954 година и е бивш национален състезател по плуване с основни дисциплини гръб и съчетано плуване. От 2016 година се състезава за ветеранския клуб „Ирис Русе Ветерани“, с който е деветкратен комплексен шампион на България. Неговите успехи включват впечатляващите триумфи на последните три държавни първенства от 2021 до 2023 година, където неизменно печели всичките си стартове и завоюва по шест златни медала на всяко от тях.

Сребърен медал на 200 метра съчетано плуване

На Европейското първенство в Белград Петко Главинов спечели златен медал на 200 метра гръб с време от 2:54.83 и на 100 метра гръб с време от 1:21.86. Той също така завоюва сребърен медал в дисциплината 200 метра съчетано плуване, демонстрирайки своята многогодишна опитност и неизчерпаема мотивация.

„Не е лесно да си в отлична спортна форма на 70 години,“ споделя Главинов. „Но плуването е моята страст и аз не преставам да тренирам ежедневно, плувайки по 3.5 километра под ръководството на личния си треньор Емил Стойнев.“

Бронзов медал за Емил Любенов

На Европейското първенство „Ирис Русе Ветерани“ излъчи и друг медалист – Емил Любенов. Роденият през 1988 година плувец спечели бронзов медал в дисциплината 200 метра бътерфлай с време от 2:23.58, добавяйки още едно отличие към успехите на русенския клуб.

Успехи и мотивация

Успехите на Петко Главинов и Емил Любенов показват силата и духа на русенското плуване. Те са вдъхновение за младите плувци и пример за това, че с упорит труд, постоянство и любов към спорта, можеш да постигнеш високи резултати независимо от възрастта.

„Винаги съм вярвал, че с правилния подход и мотивация, можеш да постигнеш всичко,“ казва Главинов. „Никога не е късно да започнеш или да продължиш да преследваш своите цели.“

С тези думи Петко Главинов и неговите съотборници от „Ирис Русе Ветерани“ продължават да вдъхновяват и да поддържат високия стандарт на плуване в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Рени
    Петко Главинков,Магарето е много талантлив и всеотдаен състезател. Има и дълга спортно ,активно и лично дълголетие!Поздравления!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари