Нов дом за ДКЦ-2 на „Медика“ в обновена сграда

5

Новата локация предлага разширени услуги и комфортни условия за пациентите

Официалното откриване на обновената сграда на бившето предприятие „Бордо“ събра множество представители на държавната и местната власт, сред които областният управител Драгомир Драганов, кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет академик Христо Белоев.

Областният управител Драгомир Драганов изрази своето задоволство от развитието на лечебни заведения „Медика“. „Структурите на лечебни заведения „Медика“ се доказаха като място, където на пациентите се предлага ефикасно съвременно лечение, отговарящо на най-високите европейски стандарти. През годините „Медика“ се превърна в синоним на професионализъм и заслужи благодарностите на многобройните си пациенти“, каза той. Драганов подчерта важността на инвестициите в здравеопазването за региона и необходимостта от създаването на медицински факултет към Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Кметът на Русе, Пенчо Милков, също поздрави екипа на „Медика“. „Вие винаги намирате начин да вървите напред, въпреки трудностите и предизвикателствата“, заяви той и подари на ДКЦ-2 икона на Свети великомъченик Георги Победоносец.

Академик Христо Белоев, председател на Общинския съвет, изрази радостта си от развитието на „Медика“. „С особено задоволство можем да отчетем развитието на „Медика“ в годините. Те има ускорено развитие буквално във всички посоки“, сподели Белоев. Той отбеляза значението на успешните практики, които студентите от факултета по Обществено здраве и здравни грижи на Русенския университет провеждат в „Медика“.

Управителят на ДКЦ-2, д-р Ивелин Йоцов, подчерта ангажимента на екипа към непрекъснато подобряване на качеството на медицинските услуги. „Изпълняваме своята мисия непрекъснато да предлагаме по-високо качество на медицинското обслужване и медицинската дейност. Убедени сме, че така допринасяме за удобството на пациентите и усъвършенстване на здравеопазването в Русе, каза той. Новата сграда на ДКЦ-2 разполага с 60 кабинета за общопрактикуващи лекари и специалисти, три лаборатории и нов сектор по образна диагностика. В нея вече функционира аптека, а предстои откриването на още една.

Собственичката и управителка на бившата фирма „Бордо“, Бисерка Гецова, също получи благодарности за своя принос към проекта. Присъстващите бяха впечатлени от новите удобства и възможности, които сградата предоставя на пациентите.

Сред официалните гости на събитието бяха и заместник-кметът по социални дейности, здравеопазване и транспорт Димитър Недев, управителят на лечебни заведения „Медика“ проф. Кирил Панайотов, административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, директорът на Регионалната здравноосигурителна каса Мариела Личева, заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева и много други. Церемонията бе благословена с водосвет, което добави тържественост на събитието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    35
    Здравна каса
    Всички пишат, че точели здравната каса, пък директорката на снимките. Няма логика
  • 4
    34
    П. Косев
    ЧЕСТИТО, това отдавна трябваше да се случи, Русенци имат нужда от Това. Успех в новите начинания и здраве.
  • 5
    33
    Ало,ало
    Тези на кого се молят с тези свещи,противни същества които льжат и мамят,обаче сега са лицемери,молят са на Господ за повече парички чрез измами и кражби,льжи и рекет,голям цирк, отвратителни сте ....
  • 13
    32
    Stoian
    Строили се армия от мьрзеливи и крадливи некадьрници,пьлни боклуци,неприятни бандити и гангстери,противни мутри..
  • 9
    31
    Спонсоре
    Описаният от теб контингент не е здравно осигурен и не може да се смуче от здр каса.Тези пациенти са само масраф и ги поема "Канев". Вкарват само в преразход.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари